Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - Hilversum, 13 april 2010
BEKENDE NEDERLANDERS OPGESLOTEN IN DE BUBBEL

WIE WEET HET BESTE IN WAT VOOR BIZARRE WERELD WIJ LEVEN?

Wat gebeurt er als je drie bekende Nederlanders wegrukt uit hun hectische leven, bij hun zeurende agenten, hun optredens, hun Twitter-account en hun BlackBerry vandaan? Hebben ze dan nog enig besef van wat er in de wereld gebeurt? Dat onderzoekt Patrick Lodiers in het programma De Bubbel. Drie bekende Nederlanders die altijd goed op de hoogte zijn van het nieuws worden vijf dagen opgesloten in een afgelegen landhuis. Als de deuren naar de buitenwereld weer open gaan onderwerpt Patrick de kandidaten aan echte en verzonnen nieuwsitems. Welk nieuws is waar? En welk nieuwtje is totaal uit de lucht gegrepen? De Bubbel is vanaf 25 april iedere zondag van 20.30 tot 21.10 uur te zien bij BNN op 3.

In de eerste aflevering van De Bubbel worden Joep van Deudekom, Peter Heerschop en Viggo Waas afgesloten van alles en iedereen. Direct daarna worden de cabaretiers van NUHR naar de studio gereden waar ze het nieuws van de afgelopen dagen voorgeschoteld krijgen. Laten Deudekom, Heerschop en Waas zich helemaal op het verkeerde been zetten of blijven ze messcherp?

De Bubbel bestaat uit de onderdelen Breaking News, Shownieuws Quotes en What The Fuck!?. De kandidaten krijgen in elke ronde drie reportages, quotes of krantenkoppen te zien. Bij What The Fuck!? wordt een nieuwsitem abrupt afgebroken en kunnen de kandidaten punten scoren door de juiste afloop te bedenken. Daarnaast verschijnt er iemand in de studio die de afgelopen week in het nieuws was. Heeft deze boer echt witte aardbeien gekweekt? En hoe heeft die piloot het voor elkaar gekregen om jaren zonder vliegbrevet achter de stuurknuppel te zitten?

Op debubbel.bnn.nl kunnen bezoekers zelf de test spelen door waar gebeurd nieuws tussen de verzonnen feitjes uit te plukken. Vanaf 24 april wordt De Bubbel elke week op zaterdagmiddag (tussen 15:00 en 17:30 uur) opgenomen in Hilversum. Een opname bijwonen is mogelijk, inschrijven kan via debubbel.bnn.nl.