Ingezonden persbericht


Persbericht


13 april 2010

Wandelen met vriendinnen: Zilveren Kruis Achmea LadiesWalk

Wandeling van 10, 20 of 30 km speciaal voor vrouwen

Op 25 april 2010 zal voor de derde keer in Leiden de LadiesWalk gehouden worden. Deze wandeldag is speciaal voor vrouwen en wordt gesponsord door Zilveren Kruis Achmea. Vanuit vertrekpunt de Waag in Leiden kunnen de deelnemers kiezen voor een route van 10 km door de historische binnenstad of een route van 20 km of 30 km in de richting van de kust. Verzorgingsposten onderweg, een themamarkt in de Waag en entertainment maken de dag compleet. Wandelen is niet alleen gezond, het is ook nog eens een gezellige en ontspannende bezigheid. Op zondag 25 april 2010 biedt Leiden een uitgelezen gelegenheid voor een leuk dagje uit met een groep vriendinnen. De Zilveren Kruis Achmea LadiesWalk zal op die dag een uitgebreid programma bieden. Het startpunt van de wandelingen is de Waag. In dit historische gebouw kunnen de bezoeksters hun hart ophalen aan een themamarkt voor de vrouw van nu. Voor de rustige loper is er een kortere wandeling die langs de verborgen pareltjes van het historische Leiden zullen voeren, terwijl de doorgewinterde loper vanuit Leiden wandelt naar de Katwijkse kust en duinen. Zowel onderweg als in de Waag zal er entertainment zijn, verzorgingsposten en is de gehele weg naast de papieren route voorzien van duidelijke bewegwijzering. Na afloop ontvangt iedere deelnemer een 'goodiebag' met tal van leuke premiums.

LadiesWalk steunt goede doelen

Door mee te lopen met de LadiesWalk steunt u een landelijk én een lokaal doel: Het Diabetesfonds en Kinderdagcentrum De Walnoot.

Het Diabetesfonds maakt zich sterk om diabetes en complicaties te voorkomen en te genezen. Om dat te bereiken zamelt het Diabetesfonds geld in voor wetenschappelijk onderzoek en voorlichting.

Kinderdagcentrum de Walnoot in Leiden biedt dagbesteding aan jongeren kinderen met een verstandelijke en/of meervoudige handicap.

Melanie Schultz van Haegen

Dit jaar wordt het startschot om 11.00 uur gegeven door Melanie Schultz van Haegen, bekend geworden als VVD wethouder in Leiden en als politica in Den Haag en op dit moment directeur zorginkoop bij Achmea.


10, 20 óf 30 kilometer: aan u de keuze

Een primeur dit jaar! Naast de 10 km en 20 km wandeling, is er dit jaar een extra keuzemogelijkheid. De vrouwen die zich hebben opgegeven voor de 20 km kunnen tijdens de wandeling er ook voor kiezen om een langere route van 30 km te lopen. Deze prachtige route leidt door de Katwijkse duinen. Een aanrader voor de echte doorstappers!

Inschrijven

Op www.ladieswalk.nl kunt u zich inschrijven. Het inschrijfgeld bij voorinschrijven bedraagt ¤ 9,50 p.p. en kan tot 18 april 2010. Indien u op de dag zelf inschrijft bedraagt het inschrijfgeld ¤ 11,50 p.p. Een deel van de opbrengst van de Zilveren Kruis Achmea LadiesWalk komt ten goede aan het Diabetesfonds.


25 april

Start: De Waag, Leiden

www.ladieswalk.nl

Organisatie: Stichting CTV Zuid-Holland en ProKwadraat-Groepswijzer.nl