Ingezonden persbericht


Persbericht
Datum: 14 april 2010

Kijkje achter de schermen bij Maeslantkering

Unieke kans om in het bedieningsgebouw van de Maeslantkering te kijken

Hoek van Holland - Op zondag 25 april kan iedereen een bezoek brengen aan het bedieningsgebouw en de dieselgenerator van de Maeslantkering. Een unieke gelegenheid voor degene die meer wil weten over het functioneren van de Maeslantkering. De Maeslantkering beschermt een groot gedeelte van Zuid-Holland tegen stormvloeden en deze kering is volledig geautomatiseerd: computers bepalen of en wanneer de kering gesloten moet worden.

Technisch specialisten zorgen tijdens de unieke rondleiding voor uitgebreide informatie. Zij vertellen alles over het Beslis Ondersteunend Systeem (BOS) en het BESturingssysteem (BES); de computers die de Maeslantkering bedienen. De rondleiding duurt ongeveer twee uur en omvat onder andere een speciale tour naar het bedieningsgebouw en de energievoorziening van de Maeslantkering. Daarnaast krijgen deelnemers een uitleg over de werking van de kering en wandelen zij onder begeleiding van een gids buiten langs de kering.

De rondleidingen starten op 25 april om 11:00 en 14:00 uur in het Keringhuis in Hoek van Holland. Het is noodzakelijk te reserveren; het aantal plaatsen is beperkt. De kosten bedragen 6,50 euro per persoon. Geldig legitimatiebewijs is verplicht.

Toegang gratis en iedere dag geopend

In het Keringhuis, Publiekscentrum Water, participeren Rijkswaterstaat, provincie Zuid-Holland en het Hoogheemraadschap van Delfland. De toegang tot het informatiecentrum is gratis. Openingstijden Keringhuis: ma-vrij 10.00-16.00, za-zon/feestdagen 11.00-17.00. Het Keringhuis is gesloten op 25 en 31 december en 1 januari. In het Keringhuis is een restaurant aanwezig. Dit is van maart tot en met oktober op dinsdag tot en met zondag geopend. Het Keringhuis en het terrein eromheen zijn voor mindervaliden toegankelijk. In de filmzalen is ringleiding aanwezig.

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water
Nieuw Oranjekanaal 139 / havennummer 882 / 3151 XL Hoek van Holland


---



Ingezonden persbericht