Ingezonden persbericht


Hoorn op Zondag
25 april 2010
Sportief dagje Hoorn!

Op zondag 25 april is het, zoals elke laatste zondag van de maand, koopzondag in de Hoornse binnenstad. Vrijwel alle winkels openen hun deuren tussen 12.00 en 17.00 uur. Bovendien sluit de 65ste jubileum internationale wielerklassieker de Rondevan Noord-Holland het Noord-Hollands Wielerweekend af. Er worden 25 ploegen met totaal 180-200 renners aan de start verwacht voor de 210 kilometer lange ronde. De wedstrijd start in het centrum van Zaandam, het peloton koerst eerst naar Oostzaan, om vervolgens na de eerste Rabobank klassementsprint in Zaandam,richting het noorden van onze mooie provincie te gaan. Daarbij passeren de renners ruim twintig plaatsen.

Doorkomst in Hoorn
Omstreeks 15.30 uur komen de renners via de Lageweg Hoorn binnen. Via de Willemsweg,Kleine Oost, Gerritsland en Gouw komen de coureurs op de Gedempte Turfhaven, waar voor de achtste keer wordt gesprint voor de Rabobank klassementsprint.

Op het Dal is speciaal voor de jongere bezoekers een kinderplein ingericht.

Voor de kleintjes zijn er diverse kinderattracties in de vorm van een draaimolen en een springkussen (gratis toegankelijk), voor de grotere kinderen is er een BMX parcours uitgezet met echte ramps. Altijd al willen weten hoe het voelt om op een crossfiets te zitten? Kom dan (gratis) kennismaken met deze sport! Voor beschermend materiaal en professionele begeleiding wordt gezorgd.

Het belooft prachtig voorjaarsweer te worden dus hoog tijd voor een ontspannen en heerlijk dagje winkelen.