Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 25-04-2010

Politie: gemoedelijke sfeer bij Bredase stappers

BREDA: De politie spreekt van een gezellige drukte zaterdagavond en
-nacht in de Bredase binnenstad. Er was weliswaar veel publiek op de been, maar er heerste een redelijk gemoedelijke sfeer tijdens het horecatoezicht. In het directe horecagebied hoefden dan ook geen arrestaties te worden verricht. Agenten van het team Breda-Centrum hebben in de directe omgeving een handhavingscontrole gehouden. Dat leverde drie aanhoudingen op wegens drugsbezit (GHB), het niet willen laten zien van een ID-bewijs en wapenbezit (mes). De agenten schreven 5 bekeuringen uit wegens wildplassen en baldadigheid. Aan het einde van de nacht werd ook toezicht gehouden op mogelijke vernielingen van stappers die naar huis gingen. Dat leverde geen bijzonderheden op.

Twee Belgen aangehouden met 1 kilo hennep in de kofferbak

BREDA: Een 23-jarige inwoner van Borgerhout en een 33-jarige
Antwerpenaar zijn zaterdagavond kort na 18.00 uur aangehouden wegens drugsbezit. Agenten zagen de Belgen in de Bredase binnenstad een coffeeshop binnengaan en even later met een doos naar buiten lopen. In een auto reden ze weg. Op de A58 zetten de agenten het tweetal aan de kant van de weg. In de kofferbak werd de bewuste doos aangetroffen met daarin circa 1 kilo hennep. De verdachten moesten mee naar het bureau.

Sprundelnaar (34) verdacht van drugsdealen

WERNHOUT: De politie heeft zaterdagavond rond 19.15 uur een 34-jarige automobilist uit Sprundel gearresteerd. Agenten reageerden op een melding van een andere autobestuurder dat de verdachte op de
Kalmthoutsebaan tegen zijn auto was gereden en mogelijk dronken was. Ter plaatse gaf de Sprundelnaar aan eerder die dag nog GHB gebruikt te hebben. In zijn auto werden diverse drugs, geld en diverse mobiele telefoons gevonden. De man is in verzekering gesteld; de politie onderzoekt of hij dealt.

Politie arresteert Bredanaar wegens diefstal met geweld

BREDA: Een 25-jarige Bredanaar is zaterdagavond rond 19.15 uur aangehouden op de J.F.Kennedylaan. Hij beroofde kort daarvoor een 17-jarige Bredase jongen van zijn fiets in het Van Sonsbeekpark. De jongen moest zijn fiets afstaan, nadat de verdachte met een mes gedreigd zou hebben. Het slachtoffer kon wel een goede beschrijving van de fietsendief geven. De Bredanaar is op het bureau in verzekering gesteld; hij stond gesignaleerd vanwege veroordelingen in andere strafzaken.

Agressieve Bredanaar richt zijn woede op agenten

BREDA: Een 23-jarige man uit Breda is zondagmorgen rond 03.45 uur aangehouden in een woning in de Hoge Vucht. Agenten kwamen ter plaatse na een melding van een omwonende over een stevige ruzie. In de woning hadden de Bredanaar en zijn vriendin de grootste bonje. Toen agenten de man vroegen weg te gaan, pakte hij een agent vast en probeerde die te slaan. Een andere agent gebruikte vervolgens haar pepperspray. De Bredanaar is ingesloten op het bureau.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 25-04-2010 9:28 | © Regio Midden en West Brabant |