Politie Drenthe

Zondag

Provincie Drenthe, 25-04-2010

Motordiefstal
HOOGEVEEN In de nacht van vrijdag op zaterdag vond een motordiefstal plaats bij hotel Hoogeveen aan de Mathijsenstraat. Een 51-jarige Britse bezoeker van de Superbikes in Assen, verbleef daar gedurende de nacht en constateerde dat zijn afgesloten motor s morgens gestolen was.

Alcomobilist

EMMEN Zaterdagmorgen bekeurde de politie een 43-jarige Emmenaar. De autobestuurder werd op de Laan van de Eekharst gecontroleerd en bleek onder invloed, 705 ug/l, te verkeren. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Koperdieven op strooptocht

EMMER COMPASCUUM In de vroege zaterdagochtenduren hield de politie twee verdachten van koperdiefstal aan. De mannen, 17 en 23 jaar oud en afkomstig uit Emmer Compascuum, reden in een auto over de Woldweg toen ze gecontroleerd werden. Daar bleek dat hun auto vol met koper lag. De auto was kort daarvoor bij een bouwplaats van een in aanbouwzijnde woning aan het Weerdingererfscheidenveen in Nieuw Weerdinge gezien. Daar trof de politie een opengebroken container aan maar was niets ontvreemd. Tijdens het verhoor verklaarde het duo diezelfde nacht koper te hebben gestolen uit sporthal De Zon in Klazienaveen en een marktkraamwagen te hebben opengebroken aan de Zuiderstraat in Buinerveen. Hieruit werd een geldbedrag ontvreemd. De verdachten zitten nog vast.

Natuurbrand

DWINGELOO Bij een natuurbrand op de Dwingeloosche Heide is zaterdagavond een gebied van ongeveer 800 bij 250 meter beschadigd geraakt. Het ging vooral om heidegebied en een klein stukje bosgebied. De brand ontstond omstreeks 17.30 uur en de brandweer had het vuur rond 20.30 uur onder controle. Het nablussen zal nog enige uren duren. Ongeveer 50 brandweermensen uit verschillende Drentse korpsen bestreden de brand. Die kon vooral door assistentie van meerdere boeren uit de omgeving zo snel bestreden worden omdat zij meehielpen met tractoren met daarachter met water gevulde giertanks. De oorzaak van de brand is niet bekend en zal door de politie onderzocht worden.

Verkoper valse Superbikeskaarten aangehouden
ASSEN Zaterdagavond hield de politie op een camping aan De Haar een 45-jarige man uit Alkmaar aan als verdachte van het verkopen van valse Superbikeskaarten. De man bood via een aanplakbiljet op de camping waar hij verbleef, valse paddockkaarten aan voor 60 euro per stuk. Hij liep tegen de lamp toen een 41-jarige bezoeker uit Oosterhout met zon vals gekochte kaart door een oplettende TT-baancontroleur gesnapt werd. Toen deze bezoeker de ingeschakelde politie vertelde dat hij vier kaarten bij de Alkmaarder gekocht had, kon deze s avonds aangehouden worden. De organisatie bood de benadeelde hierna vier nieuwe kaarten aan.

Uitschelden politie .... op de bon!
EMMEN Een 19-jarige Emmenaar vond het nodig te politie te beledigen toen hij in de nacht van zaterdag op zondag op het Marktplein bekeurd werd voor het drinken van alcohol op de openbare weg. Hij werd aangehouden en ging tevens op de bon voor belediging.

Schoolbrand
DIEVER Op de eerste verdieping van de Regionale Scholengemeenschap Stad en Esch aan de Westeres ontstond in de nacht van zaterdag op zondag brand. Deze kon door de brandweer snel geblust worden. Na onderzoek bleek dat er kortsluiting was ontstaan in een
nooduitgangverlichtingsarmatuur die aan een houten kozijn was bevestigd.

Rijbewijs Emmenaar ingevorderd
COEVORDEN In de nacht van zaterdag op zondag nam de politie het rijbewijs van een 60-jarige Emmenaar in. De man reed in zijn auto met een snelheid van 175 km/u over de N34 terwijl maximaal 100 km/u toegestaan is.

Hardleerse alcomobilist

HOOGEVEEN Een 20-jarige bestuurder uit Hoogeveen werd in de nacht van zaterdag op zondag op het Stoekeplein gecontroleerd. Na controle bleek dat deze beginnende bestuurder onder invloed, 300 ug/l, reed. Hij werd bekeurd en kreeg een rijverbod. Ondanks dit rijverbod trof de politie tegen de ochtend de man rijdend aan in zijn auto op het Kaaplaantje. Hij werd bekeurd voor het rijden onder invloed, 120 ug/l en voor het rijden tijdens een rijverbod.

Alcomobilist
ASSEN In de nacht van zaterdag op zondag bekeurde de politie een 23-jarige Assenaar. Hij reed onder invloed, 355 ug/l, in zijn auto over de Hofstukken. Zijn rijbewijs werd ingenomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Vechtersbaas aangehouden door politie
EMMEN De politie hield in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige inwoner van Klazienaveen aan. Nadat de politie op het Marktplein deze Klazienavener en een 17-jarige Emmenaar uit elkaar hadden gehaald omdat ze met elkaar op de vuist gingen, nam de man uit Klazienaveen de benen. De Emmenaar wilde aangifte van mishandeling doen waarna de man uit Klazienaveen werd aangehouden en ingesloten.

Schuurbrand
HOLLANDSCHEVELD Een achter een woning staande schuur aan de Riegshoogtendijk ging in de nacht van zaterdag op zondag in vlammen op. Hoe deze uitslaande brand ontstaan is, is onbekend. De brandweer was de brand snel meester.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.