Politie Gelderland-Zuid Alcoholcontrole

Culemborg, 25-04-2010 o Zaterdagavond en -nacht hield het verkeershandhavingsteam alcoholcontroles in Culemborg en omgeving. Onder meer op de Wethouder Schoutenweg en de N320 werd gecontroleerd. In totaal werkten 721 bestuurders mee aan een blaastest, zeven van hen moesten na de voorselectie op straat mee naar de alcoholbus voor een ademanalyse.

De alcoholcontroles vonden plaats vanaf 17.00 uur tot 02.00 uur 's nachts. Uiteindelijk maakte de politie tegen vier bestuurders proces-verbaal op voor rijden onder invloed. De uitslagen van de ademanalyse lagen tussen 210 ug/l (een beginnend bestuurder) tot 345 ug/l. Drie bestuurders kwamen er met een waarschuwing vanaf, zij bleven qua waarde net onder de wettelijk strafbare limiet van 220.

Ook lette het team op andere verkeersspeerpunten. Om te controleren op (wat extremere) snelheidsovertredingen hadden de politiemensen de lasergun meegenomen. Drie bekeuringen hiervoor werden uitgeschreven en twee voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. Daarnaast waren er vijf processen-verbaal voor onder meer het rijden over een doorgetrokken streep en rijden zonder geldig rijbewijs.

Vrijdagavond hield het team verkeershandhaving ook een grote alcoholcontrole in de regio, die vond plaats in het district Tweestromenland.
(08)

Laatst gewijzigd 25-04-2010 11:12 | © Regio Gelderland-Zuid |