Gemeente Voerendaal

\ 23/4/2010 - Koninklijke Onderscheiding voor echtpaar Eggen-Vinders

Op zaterdag 24 april 2010 is een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Mevrouw A.M.F.H. (Anna) Eggen-Vinders en de heer H.F. (Hubertus) Eggen. Zij zijn beide benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Mevrouw A.M.F.H. (Anna) Eggen-Vinders
Mevrouw Eggen is sinds 1979 lid van de vereniging Ritmo Jazzballet in Voerendaal. Van 1979-1993 is zij bestuurslid geweest. Alhoewel zij nu geen bestuurlijke functie meer vervuld is mevrouw Eggen onmisbaar voor de vereniging. Op dit moment besteedt zij al haar tijd aan het uitwerken en naaien van danskostuums. Zij zorgt voor de inkoop van de stoffen, het aanpassen van patronen en het naaien van de kostuums. Zij helpt de danseressen met aankleden en verzorgt hun make-up. Haar inbreng als vrijwilligster is van groot belang voor deze vereniging, een vereniging die veel dansplezier geeft aan jonge mensen. Samen met haar echtgenoot zet mevrouw Eggen zich al meer dan 30 jaar in voor Ritmo Jazz.

De Koninklijke Onderscheiding is uitgereikt door burgemeester drs. E.A.J. Sprokkel op zaterdag 24 april in De Joffer te Voerendaal. De heer H.F. (Hubertus) Eggen
De heer Eggen is sinds 1979 lid van de vereniging Ritmo Jazzballet en een onmisbare vrijwilliger. De heer Eggen draagt voor een groot deel bij aan de professionalisering van de optredens. Hij regelt de geluidsbanden, de decors (ontwerpen, maken), licht/geluid en hij doet de regie in samenwerking met de choreografen.
Een aantal jaren is de heer Eggen manager geweest waarbij hij optredens regelde en de dansers begeleidde. Een van de hoogtepunten was de Jubileum Dinnershow. Nog altijd is hij erg betrokken bij de optredens en regelt allerhande zaken.

Lid carnavalsvereniging De Kaatboere
Van 1984-1998 was de heer Eggen lid van de proclamatiecommissie. Hij was bedenker/regisseur van deze act. Vanaf 2004 is hij weer betrokken bij de proclamatie als mede-regisseur. Vanaf 1998 is hij organisator/regisseur van de Kunraadse Hoeskamerzitting.

Lid jeugdcarnavalsvereniging Kaatbuurkes

De heer Eggen is van 1998-heden lid van de
Kaatbuurkes-proclamatiecommissie en medebedenker/mederegisseur van de act. Hij begeleidt de kinderen bij hun dansoefeningen of act en regelt alle bijkomende zaken.

De Koninklijke Onderscheiding is uitgereikt door burgemeester drs. E.A.J. Sprokkel op zaterdag 24 april in De Joffer te Voerendaal.