Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 11.25 uur

Utrecht, 25-04-2010

Vechtpartij na winkeldiefstal

VEENENDAAL Een 20-jarige vrouw uit Veenendaal is vrijdag 23 april aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Daarbij pleegde zij geweld tegen personeel van de winkel.

Medewerkers van de winkel aan de Hoofdstraat betrapten haar omstreeks 10.00 uur toen ze lege kledinghangers terughing en de winkel verliet. Ze gingen achter de vrouw aan en wilden haar kinderwagen, met daarin een baby, controleren. De verdachte wilde dit niet en begon te trappen en te slaan. De politie werd gealarmeerd en agenten zagen de vrouw trappen. Zij spraken de vrouw aan op de verdenking en vroegen of zij kleding had weggenomen. Van onder haar baby haalde zij vijf kledingstukken vandaan. De vrouw werd aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Verkeersongeval met letsel

COTHEN Op vrijdagmiddag rond 13.45 uur was er op de van Lynden van Sandenburgweg tussen Cothen en Wijk bij Duurstede een aanrijding tussen een 60-jarige fietser en een 73-jarige scooterbestuurder, beiden uit Utrecht.

De fietser komend uit de richting van Odijk wilde ter hoogte van het tankstation een hardloper inhalen. Omdat er ook een meisje op skeelers reed maakte hij een grotere uitwijkmanoevre. Op dat moment haalde de scooterbestuurder op zijn beurt de fietser in. Deze hield geen rekening met de grote uitwijkmanoevre van de fietser waardoor ze elkaar raakten. De scooterbestuurder kwam ten val en raakte gewond. Hij moest per ambulance naar het ziekenhuis worden afgevoerd voor behandeling van letsel aan hoofd en heup.

Klappen bij foutgeparkeerde auto

WIJK BIJ DUURSTEDE Op vrijdagavond om 19.25 uur wilde een 66-jarige automobilist uit Wijk bij Duurstede door de straat Bakboord rijden maar een dubbelgeparkeerde auto blokkeerde de weg. Toen de man verhaal wilde halen bij de 24-jarige bestuurder van de geparkeerde auto onstond er een woordenwisseling en handgemeen.

De gealarmeerde politieagenten troffen de 66-jarige man bevend en met pijn liggend op straat aan. Volgens getuigen was de man geslagen door de jonge autobestuurder. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Brandstichting

RHENEN In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie om 1. 30 uur een melding van brandstichting in de Plantsoenstraat. Jongeren zouden allerlei spullen zoals een fiets, papier en karton in brand hebben gestoken.

Agenten konden op aanwijzing van getuigen in ieder geval een 19-jarige jongen uit Rhenen aanhouden in verband met betrokkenheid bij de brand. Bij die jongen werden ook alcoholische dranken en softdrugs in beslag genomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.