Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 11.35 uur

Utrecht, 25-04-2010

Balkonhek bezwijkt, drie gewonden

BAARN Drie personen zijn zaterdag omstreeks 12.15 uur gewond geraakt toen de balustrade van een balkon het begaf. De slachtoffers vielen 2,5 à 3 meter naar beneden. Het ongeval gebeurde bij een paviljoen aan de Zandheuvelweg, waar een bijeenkomst was. Meerdere personen stonden op het balkon van het mooie weer te genieten, toen de houten dwarsligger van het hekwerk bezweek. Twee van de drie slachtoffers kwamen ongelukkig terecht en moesten per ambulance worden overgebracht naar het UMC in Utrecht. Het gaat om een 66-jarige man uit Einighausen en een 53-jarige vrouw uit Zaandam. Het derde slachtoffer, een 49-jarige man uit Nieuwegein, werd ter plaats behandeld voor schouderletsel. Verschillende andere personen hadden zich ternauwernood kunnen redden door zich vast te klampen ana het balkon. De politie heeft de gemeente ingelicht voor mogelijk onderzoek door Bouw- en Woningtoezicht.

Motorrijder ernstig gewond na aanrijding

BAARN Op de Amsterdamsestraatweg is een 55-jarige motorrijder uit Soest zaterdag 24 april ernstig gewond geraakt toen hij achterop een bestelauto reed. Het ongeval vond plaats omstreeks 13.05 uur. De bestuurster van de bestelauto, een 34-jarige vrouw uit Apeldoorn, moest afremmen omdat voor haar autos rechtsaf sloegen de Ravensteinselaan in. Kennelijk had de motorrijder dit te laat door. Hij remde nog wel hard, maar vloog over het stuur van zijn motor tegen de auto aan. Hij kwam zeer ongelukkig terecht op de trekhaak. Een traumateam kwam ter plaatse en de traumahelikopter landde in aan naastgelegen tuin. De gehele weg werd gedurende enkele uren afgezet om ruimte te maken voor de hulpdiensten. Het slachtoffer kon uiteindelijk worden bevrijd en is per ambulance worden overgebracht naar het UMC in Utrecht. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

Zware mishandeling

BAARN Een 54-jarige man uit Baarn is zaterdagochtend 24 april zodanig mishandeld, dat hij per ambulance met hoofdletsel moest worden overgebracht naar het ziekenhuis. De achtergrond van het conflict ligt in de relatiesfeer.

Omstreeks 08.45 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij op straat op de Goudenregenlaan. De bestuurder van een auto was in eerste instantie op het slachtoffer ingereden, en had daarbij nog extra gas gegeven. De man kon echter tijdig opzij springen. Daarop was de bestuurder uitgestapt en het slachtoffer te lijf gegaan. Deze verdedigde zich met een ijzeren staaf en deelde ook enkele klappen uit. Daarop werd hij door de automobilist op de grond gegooid, waarna hij nog een aantal trappen kreeg. Vervolgens was de verdachte ingestapt en er vandoor gegaan. Buurtbewoners bevestigden deze lezing, maar durfden uit angst voor represailles geen verklaring af te leggen. De verdachte bleek een bekende van het slachtoffer. De politie hield deze 42-jarige Baarnaar even later aan in zijn woning en nam hem mee naar het bureau.

Grote verkeerscontrole onder noemer Veilige Wijk

SOEST/BAARN/LAGE VUURSCHE Onder de noemer Veilige Wijk heeft de politie zaterdag 24 april en zondag 25 april een grote verkeerscontrole gehouden op meerdere locaties in Soest en Baarn. De actie vond plaats in het kader van een landelijke alcoholactieweek. Er werd gecontroleerd tussen 19.30 en 04.00 uur.

In Soest werden in totaal 391 blaastesten afgenomen op de Dalweg en de Birkstraat. Drie bestuurders werden aangehouden omdat ze te veel hadden gedronken. Eén bestuurder kreeg een proces-verbaal omdat hij een rijontzegging aan zijn laars lapte.

In Baarn namen agenten op de Amsterdamsenstraatweg 112 blaastesten af. Eén bestuurder had te veel op, een ander reed terwijl hij een ontzegging van de rijbevoegdheid had. Op de Hilversumsestraatweg werden acht bestuurders betrapt op rijden met te veel drank op, op de Torenlaan waren het er zeven.

Allen kregen een proces-verbaal en een rijverbod, maar mochten hun rijbewijs houden. Dat gold niet voor een 48-jarige automobilist uit Baarn die op de Hoge Vuursche in Lage Vuursche werd betrapt op rijden onder invloed. Zijn alcoholgehalte (585 ug/l) bleek zo hoog dat hij zijn rijbewijs moest inleveren. Ook kreeg hij een proces-verbaal.

Politieagenten op de fiets (bikers) controleerden tijdens de actie in het centrum van Baarn. Op de Laandwarsstraat zorgde een groep jongeren omstreeks 02.00 uur voor overlast. Een 18-jarige Baarnaar die niet wilde luisteren naar het bevel om weg te gaan, is aangehouden. Na verhoor kreeg hij een bekeuring en werd hij heengezonden.

Op de Laanstraat werd een 16-jarige Baarnaar aangehouden omdat hij voor het oog van de agenten een spiegel van een auto trapte. Bij zijn fouillering werden identiteitspapieren op naam van twee andere personen aangetroffen. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Drie jongens aangehouden voor vernieling

BAARN De eigenaar van een auto heeft in de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 april drie jongens aangehouden die een spiegel van zijn auto hadden getrapt. Omstreeks 00.40 uur kreeg de politie een melding dat een groep jongens op de Weteringstraat spiegels van autos trapte. Een van de slachtoffers liet dit niet over zijn kant gaan en ging achter de jongens aan. Op de Brinkstraat kreeg hij er drie te pakken. Die droeg hij over aan de politie. Het gaat om jongens uit Baarn in de leeftijd van 15 tot 17 jaar. Zij bleken erg dronken en werden meegenomen naar het bureau. Hun ouders zijn in kennis gesteld.