Gemeente Brummen


Besluiten gemeenteraad 22 april 2010

(Oorspronkelijke publicatie datum: 25-04-2010)

Tijdens de besluitvormende raadsvergadering afgelopen donderdag 22 april werd het bestemmingsplan voor het industrieterrein De Hazenberg/Rhienderen vastgesteld. Met het vaststellen van dit plan beschikt de gemeente weer over een actuele versie. Hiermee worden verschillende verouderde bestemmingsplannen vervangen.

Over het Akkoord op Hoofdlijnen over het Centrumplan Eerbeek (wat als bespreekstuk op de agenda stond) is nog geen besluit genomen. Dit komt doordat het ordevoorstel dat door de VVD-fractie werd ingediend, werd aangenomen door de gemeenteraad. De reden voor dit voorstel is de nieuwe politieke situatie als gevolg van de verkiezingsuitslag en de coalitieonderhandelingen. Dit betekent dat het voorstel in de eerstvolgende besluitvormende vergadering weer op de agenda staat.

Rekeningcommissie
Daarnaast besloot de raad over het instellen van een rekeningcommissie voor de komende bestuursperiode 2010-2014. Deze commissie doet namens de gemeenteraad jaarlijks onderzoek naar de jaarrekening en zij rapporteert de raad hierover. De jaarrekening en het jaarverslag geven een beeld van de totale uitvoering van beleid over een heel jaar.

Waarnemer burgemeester als voorzitter van de raad Ook is de heer R.A. Pawlot (raadslid van de PvdA) aangewezen om bij raadsvergaderingen te fungeren als waarnemer van de burgemeester. Bij afwezigheid van de burgemeester als voorzitter van de raad, wordt deze rol door hem overgenomen.