Ingezonden persbericht


Amsterdam, 25 April 2010

PERSBERICHT
Lancering Amsterdam Local Scene

Om de vraag naar bruisend alternatief toerisme te beantwoorden, zal de lancering van Local Scene vanaf mei 2010 het toeristisch bezoek van de jonge international aan Amsterdam voorgoed veranderen.

Met de kick-off van twaalf verschillende tours, elk perfect afgemeten op de verschillende typen jonge toeristen tussen de 18 en 28 jaar, wordt Local Scene een nieuw fenomeen in de toeristensector van onze hoofdstad. De tours hebben als gemeenschappelijke kenmerken dat ze betaalbaar zijn en dat de gidsen allemaal jonge, dynamische Amsterdammers zijn. Dit zorgt er dan ook voor dat de deelnemers het échte Amsterdam zullen ervaren.

Local Scene identificeert zich met de termen Grof, Grappig, Jong, Fris, Rauw & Over de Top. Deelnemers worden van tevoren gewaarschuwd met de uitdagende slogan: "No guarantee to get you home safe"(Geen garantie dat je veilig thuis komt). Met de tours wil Local Scene enthousiasmeren in plaats van informeren. In New York heeft een soortgelijke organisatie, de Big Apple Greeter, al aangetoond dat locals hun stad het beste vertegenwoordigen. "Wat de Big Apple Greeter in New York biedt, doet Local Scene in Amsterdam", aldus Emilie Tabor, één van de oprichters.

Local Scene speelt hierbij in op de vraag naar alternatief toerisme. Uit onderzoek is gebleken dat jongeren zich steeds vaker afzetten tegen de vorm van toerisme waarbij ze in kuddes achter een paraplu aan moeten lopen. Tevens draagt Local Scene hierdoor bij aan het straatbeeld van de gemeente Amsterdam. De doelgroep omvat namelijk onder andere de jonge toeristen die zich op dit moment vervelen door het beperkte aanbod, waardoor ze een bron zijn van onrust en vandalisme. Dit is volgens verschillende media (Het Parool, Dagblad de Pers) nog steeds een groot probleem voor de binnenstad.

De verschillende tours die aangeboden worden zijn: 'Crazy Club Night', 'Cocktail dresses & Amsterdam Chique Night', 'Vespa Hotspot Tour', 'Gay Scenery', Chocolate, Beauty & Hidden Shopping Secrets', 'Visit the Parks & Markets', 'Boats & Booze', 'Organic Yoga Retreat', 'Raw Techno Night', 'Amsterdamned Weed Tour', 'The Naughty Red Light District' en 'Magic Tripping in the Park'. Meer informatie over elk van deze tours is te vinden op www.amsterdamlocalscene.com.

De organisatie is opgericht door Dany van den Berg en Emilie Tabor, twee internationaal georiënteerde jonge professionals woonachtig in Amsterdam. Local Scene werkt samen met verscheidene hostels in de stad, om de doelgroep het beste te bereiken.