Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 13.30 uur

Utrecht, 25-04-2010

Aangehouden in verband met heling

VINKEVEEN Zaterdag 24 april omstreeks 2.00 uur zijn nabij de Herenweg twee verdachten aangehouden in verband met heling. Het gaat om een 18-jarige man zonder woon- of verblijfplaats en een 23-jarige man uit Boekarest (Roemenië).

De mannen reden in een auto en waren opgevallen door hun rijgedrag. De politeagenten troffen de beschadigde auto aan op de Herenweg. De mannen waren net de auto uitgevlucht en konden vervolgens worden aangehouden. In de auto troffen de agenten diverse goederen met prijskaartjes aan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Inbrekers op heterdaad aangehouden

MAARSSEN Zaterdag rond 4.15 uur heeft de politie op heterdaad drie verdachten van een woninginbraak aan de Waterstede aangehouden dankzij een melding van een getuige.

De getuige had de politie gebeld omdat hij de situatie niet vertrouwde. Agenten zagen dat de voordeur van een woning was opengebroken en hoorden gestommel. Daarop konden de agenten direct twee mannen aanhouden in de woning. Een derde verdachte kon even later in de omgeving worden aangehouden. Het gaat om een 30-jarige man uit Hilversum, een 23-jarige en een 25-jarige man uit Utrecht.

Poging zware mishandeling

LOENEN Op zaterdag 24 april rond 10.15 uur werd een 40-jarige verkeersregelaar uit De Zilk aangereden door een 61-jarige automobilist uit Voorthuizen op de Rijksstraatweg bij Loenen.

Deze weg was afgesloten vanaf Loenersloot richting Vreeland in verband met wegwerkzaamheden. Alleen lijnbussen en bouwverkeer hadden op dat moment doorgang; ander verkeer moest omrijden. Een automobilist weigerde om te keren en zette zijn auto dwars op de weg waardoor de weg verder helemaal geblokkeerd werd. Toen vervolgens een lijnbus met moeite de auto kon passeren en wel door kon rijden bij de afzetting, reed de man er achter aan. Daarbij reed hij de verkeersregelaar aan die hem tot stoppen trachtte te manen. Deze liep daarbij beenletsel op. De politie stelt een onderzoek in.

Getuigenoproep inbraak

WOERDEN De politie doet een getuigeoproep naar aanleiding van een woninginbraak op vrijdagavond om 20.45 uur aan de straat Fort Oranje waarbij de inbrekers zijn overlopen door de bewoners. De politie is op zoek naar personen die voldoen aan het volgende signalement:


1. Een jongen van 1,75 tot 1,85 meter lang met zwart kort haar en robuust postuur. Deze is tussen de 15 en 30 jaar oud.


2. Een kleinere jongen dan nummer 1. eveneens met zwart kort haar.


3. De kleinste van de drie eveneens met zwart kort haar.

Weet u wie deze personen zijn en/of heeft u hen vrijdagavond gezien in of in de omgeving van Fort Oranje of Meanderbrug? Neemt u dan contact met de politie in Woerden via 0900-8844.