Politie Gelderland-Zuid

Aangehouden na brandstichting

Brand snel meester

Maurik, 25-04-2010 o In Maurik liep zaterdagmiddag een poging om wat wildgroei in een weiland aan de Rijnbandijk tegen te gaan behoorlijk de hand. Na een melding van brandstichting rond 15.30 uur rukten politie en brandweer, met drie wagens, uit.

Toen politieagenten ter plekke kwamen zagen zij dat de brandweer al volop bezig was met blussen. Op een paar plaatsen stond er wildgroei bossage in brand. Een kind kwam naar één van de agenten en vertelde dat verderop op de Rijnbandijk twee wandelaarsters hadden gezien dat de brandjes waren aangestoken. De brandweer had het vuur snel onder controle en de agenten gingen op zoek naar de genoemde wandelaarsters.

Politieonderzoek
Even later bleek dat deze twee vrouwen de melding van de brand hadden gedaan. De agenten hebben hun getuigenverklaring opgenomen. Zij startten vervolgens met een onderzoek. Dit leidde al snel naar een verdachte. De politie ging naar de desbetreffende woning en hield een 19-jarige inwoner van Maurik aan als verdachte van brandstichting.

De 19-jarige werd overgebracht naar het politiebureau. Tijdens verhoor verklaarde en bekende hij de vuurtjes aangelegd te hebben, maar dat die al snel groter werden dan bedoeld. Nog een ander familielid zou hierbij betrokken zijn geweest. Deze 48-jarige man, ook uit Maurik, is later door de politie als verdachte gehoord. Ook hij heeft een bekennende verklaring gegeven.
Tegen allebei wordt proces-verbaal opgemaakt.
(08)

Laatst gewijzigd 25-04-2010 13:36 | © Regio Gelderland-Zuid |