Politie Gelderland-Zuid

Oorverdovend

Fransman aangehouden

Heerewaarden, 25-04-2010 o Zaterdagnacht omstreeks 02.30 uur ging de politie na meldingen van geluidsoverlast naar de Hogestraat in Heerewaarden. Daar hoorden zij vanuit een geparkeerde auto keiharde muziek komen. De inzittende was met enige moeite wakker te krijgen, duidelijk onder invloed van alcohol. De Fransman, zo bleek, was niet bepaald meewerkend.

De muziek was oorverdovend en al op afstand hoorbaar voor de aanrijdende agenten. De politie zette direct de muziek uit. De inzittende zelf bleek amper aanspreekbaar. Uiteindelijk wist hij in het Duits uiteindelijk te kennen te geven dat hij op de naastgelegen camping bivakkeerde. De politieagenten vertelden hem dat rijden onder invloed en nachtrumoer hier niet is toegestaan en gaven hem 'de kans' om onmiddellijk zijn roes uit te gaan slapen op de camping. De 38-jarige ging echter luidkeels in verzet en wel zodanig dat de politie hem aanhield wegens openbare dronkenschap en nachtrumoer.

De Fransman uitte zijn ongenoegen en is uiteindelijk geboeid naar het politiebureau vervoerd. Daar is hij ingesloten voor verhoor. Ook bij de arrestantenwacht bleef hij zich recalcitrant opstellen. Proces-verbaal tegen de 38-jarige zal worden opgemaakt. (08)

Laatst gewijzigd 25-04-2010 13:07 | © Regio Gelderland-Zuid |