Politie Groningen

Zondag 25 april 2010

Provincie Groningen, 25-04-2010

Agent mishandeld bij ingrijpen op straat

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht twee mannen uit Groningen (23 en 20 jaar oud) aangehouden voor openlijke geweldpleging. Een 30-jarige man uit Groningen fietste door de Davidsstraat en werd naar eigen zeggen zomaar door het tweetal (welke in een groep stond) uitgescholden. De fietser reageerde verder niet en fietste door richting de Rabenhauptstraat. Hij werd daarbij achterna gezeten door de twee mannen. Een agent in vrije tijd was er vervolgens getuige van hoe de 30-jarige door de geweldplegers werd mishandeld. Zo zag de politieman hoe het slachtoffer door de twee latere verdachten werd geslagen. De agent sprak daarop de twee geweldplegers aan en maakte bekend dat hij van de politie was. Hierop werd ook hij door de het duo belaagd. Hij werd daarbij geslagen. Door zelfverdediging wist de agent het tweetal op afstand te houden. Via het gebruik van een telefoon van een omstander kon versterking worden opgeroepen. Ondertussen gingen de twee verdachten een woning aan de Davidsstraat binnen en deden niet open. Toegesnelde agenten hebben na het forceren van de voordeur de 20 en 23-jarige aangehouden. Zij zitten vast. De politie stelt een onderzoek in.

Alcomobilisten aangehouden

PROVINCIE GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht meerdere bestuurders aangehouden, omdat zij met teveel alcohol op aan het verkeer deelnamen.

Een 38-jarige automobilist uit Westerlee (Gn) werd op de Langestraat in Winschoten gecontroleerd. Toen de agenten de man een stopteken gaven reed hij met hoge snelheid weg. Daarbij bereikte de bestuurder in de bebouwde kom snelheden boven de 100 km/u. De achtervolging liep ten einde op het moment dat de 38-jarige bij een rotonde door nog onbekende oorzaak een klapband opliep. Daardoor kon hij korte tijd later door de agenten klem gereden worden. Op het politiebureau bleek dat hij ruim 1 promille alcohol in zijn bloed had.

Een 67-jarige automobilist uit Roden werd op het schuitendiep gecontroleerd. De man bleek ruim 1,6 promille alcohol in zijn bloed te hebben.

Een 44-jarige automobilist uit Groningen had ruim 1,2 promille alcohol in zijn bloed. Hij werd gecontroleerd op de Aweg in Groningen.

Op dezelfde locatie aan de Aweg werd ook een 29-jarige automobilist uit de stad gecontroleerd. De beginnende bestuurder had ruim 0,9 promille alcohol in zijn bloed.

Een 24-jarige automobilist uit Tolbert had 1,35 promille alcohol in zijn bloed. Deze bestuurder werd gecontroleerd op de Nieuweweg in Nuis.

Een 29-jarige automobilist uit Amsetrdam werd op het Emmaplein gecontroleerd. De beginnende bestuurder bleek ruim 0,3 promille alcohol in zijn bloed te hebben.

Een 43-jarige bromfietser uit Zoutkamp had het hoogte promillage van de avond. Hij werd gecontroleerd op de Vlakkeriet in Houwerzijl en bleek ruim 3 promille alcohol in zijn bloed te hebben.

Tegen alle bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.

Mannen aangehouden voor mishandeling

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht een 21-jarige man uit Assen samen met een 20-jarige kompaan (eveneens uit Assen) aangehouden in de Peperstraat in Groningen. De agenten spraken met een 23-jarige man uit Groningen. De man had een gescheurde lip en bloeduitstortingen in het gezicht. Hij vertelde de dienders dat hij even daarvoor was geslagen. Op basis van informatie van omstanders en de informatie van camerabeelden werd het tweetal aangehouden. Waarschijnlijk hebben meer mensen te maken gehad met het geweld van het duo. De politie stelt een onderzoek in.

Automobilist gewond bij verkeersongeval

HELLUM Een 22-jarige man uit Farmsum is zaterdagnacht gewond geraakt bij een ongeval op de Zandwerf bij Hellum. De automobilist raakte door nog onbekende oorzaak met zijn voertuig van de weg. Toen de gealarmeerde agenten ter plekke kwamen troffen zij een zwaar beschadigde auto en een grote hoeveelheid auto-onderdelen op de weg aan. De bestuurder is met nog onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft de familie van het slachtoffer in kennis geteld en naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. Er wordt bloed van de bestuurder afgenomen om te kunnen nagaan of hij ten tijde van de aanrijding onder invloed van alcohol of drugs was.

Man met mes aangehouden

APPINGEDAM De politie heeft zaterdagavond op de Kievitstraat in Appingedam een 23-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. De agenten reageerden op een melding dat er op straat een vechtpartij tussen de 23-jarige en meerdere andere personen zou zijn. Daarbij was door omstanders gezien dat de verdachte een vrouw sloeg en ook dreigde met een mes. Bij de man werd door de agenten een mes aangetroffen. Hij zit vast. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de ruzie.

Man aangehouden voor diefstal fiets

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht een 39-jarige man uit Haren aangehouden voor diefstal. Surveillerende agenten werden door omstanders aangesproken. De man zou op het Kwinkenplein proberen fietsen te stelen. De dienders troffen op het plein inderdaad een man die aan het signalement voldeed aan. Bij hem stonden twee jongen vrouwen met een fiets. Ook stond er nog een derde fiets. Het slot van deze fiets was geforceerd. De man is daarop door de politie aangehouden. Maar na de arrestatie bleek dat de omstanders zonder gegevens achter te laten weg waren gegaan. De politie roept deze mensen dan ook op alsnog met de politie contact op te nemen en aangifte te doen. Dat kan op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Man aangehouden voor huiselijk geweld

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht een 43-jarige man uit Groningen aangehouden voor huiselijk geweld. De agenten spraken in een woning in de Zeeheldenbuurt met de 40-jarige ex van de man. Zij vertelde dat de man haar woning niet wilde verlaten. Ook was zij naar eigen zeggen drie keer door de man was geslagen. De 43-jarige zat op de bank in de woonkamer en gaf gelijk toe dat hij zijn ex had mishandeld. Hij is door de agenten aangehouden. De politie stelt een onderzoek in.

Winkeldieven aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zaterdag drie duos voor winkeldiefstal meegenomen naar het politiebureau.

Een 49-jarige vrouw uit Hoofddorp stal samen met haar 28-jarige dochter (eveneens uit Hoofddorp) in een winkel aan de Westerhaven een fotocamera. Zij hebben beiden een bekentenis afgelegd.

Twee 13-jarige meisjes uit Middelstum gingen op dievenpad in een winkel aan de Vismarkt in Groningen. Zij staken meerder armbanden, zonnebrillen en ringetjes in hun zakken.

Een 14-jarige meisje uit Groningen ging uit stelen met haar 11-jarige vriendinnetje (ook uit Groningen). Dit deden zij bij dezelfde winkel aan de Vismarkt. Zij namen zonder te betalen kleding en sierraden mee.

Tegen alle verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Mannen aangehouden voor geweld

VEENDAM De politie heeft zaterdagnacht vier mannen (drie uit Veendam, derde onbekend) aangehouden op de Kerkstraat in Veendam. De agenten spraken in het centrum van Veendam een groep luidruchtige jongeren aan en hadden het verzoek het wat rustiger aan te doen. Toen dit niet hielp (de groep maakte nu zelf meer lawaai) stuurden de agenten de jongeren weg. Korte tijd later vond er een ruzie in de groep plaats. Toen de politie opnieuw ingreep waarbij een 21-jarige man voor mishandeling werd aangehouden, beledigde een van de jongeren de agenten. Toen deze 18-jarige werd aangehouden, probeerde de 19-jarige hem te ontzetten. Ook die werd aangehouden. De 18-jarige verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en kon met moeite in de boeien worden geslagen. Daarbij spuugde hij een agent in zijn gezicht. In de politieauto trapte de jongen zo hard tegen de deur dat deze beschadigd raakte. Ook vernielde hij een spiegel van een politieauto. Een derde man (die zijn personalia niet wilde opgeven) probeerde daarop de 18-jarige uit de politieauto te bevrijden. Daarbij opende hij de deur van de politieauto. Ook hij werkte tegen en werd met moeite in de boeien geslagen. De agenten hadden bijstand van meerder agenten en een hondengeleider nodig om de situatie onder controle te brengen. Ook werd daarbij gedreigd met de wapenstok. Uiteindelijk hoefde dit laatste middel niet gebruikt te worden. De politie stelt een onderzoek in. Verdere aanhoudingen worden daarbij niet uitgesloten.

Mannen aangehouden voor mishandeling

TER APEL De politie heeft zaterdagnacht twee 19-jarige mannen uit Nieuw Weerdinge aangehouden voor mishandeling. De agenten troffen naar aanleiding van een telefonisch melding op de Stationsstraat in Ter Apel een toegetakelde 29-jarige uit Ter Apel aan. De man werd al behandeld door ambulancepersoneel. De agenten zagen hoe zijn gezicht onder het bloed zat. Omstanders wisten de agenten informatie te verschaffen die leidde tot de aanhouding van het tweetal. Zij werden door de politie in een kroeg in Ter Apel aangehouden. Tijdens de aanhouding gaven zij aan dat er inderdaad klappen waren gevallen. Het tweetal zit vast. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het incident.

Tweetal aangehouden voor diefstal kabels

STADSKANAAL De politie heeft zaterdagmiddag een 54 en 38-jarige man (beiden uit Stadskanaal) aangehouden voor diefstal. De politie kreeg de melding dat de twee elektriciteitskabels uit de grond trokken en meenamen. Gealarmeerde agenten trof het tweetal in de buurt van een braakliggend terrein aan de Molenwijk aan. Zij hadden een grote hoeveelheid kabels bij zich. Daarop is het duo aangehouden. De politie stelt een onderzoek in.

Man aangehouden voor mishandeling vriendin

WINSCHOTEN De politie heeft zaterdagnacht bij een horecagelegenheid aan het Marktplein in Winschoten een 22-jarige man uit Beerta aangehouden. De agenten spraken bij de kroeg met de 24-jarige vriendin. Zij was emotioneel en vertelde dat zij even daarvoor door haar vriend was mishandeld. Zo had zij naar eigen zeggen van hem een kopstoot gekregen en was ze in het gezicht geslagen.

Daarop hielden de agenten de man aan. Zijn vriendin moest naar het ziekenhuis voor een behandeling. De politie stelt een onderzoek in.