Politie Utrecht

Persberichten Utrecht Stad, 14.35 uur

Utrecht, 25-04-2010

Auto en motor uitgebrand

UTRECHT - Op het Victor Hugoplantsoen zijn in de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 april een auto en een motorfiets getroffen door brand. Vermoedelijk is er sprake van brandstichting. De brandweer heeft de brand geblust. De brand ontstond omstreeks 04.20 uur. De voorzijde van de auto brandde geheel uit en de motorfiets is grotendeels verbrand. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen. Heft u iets gezien dat in verband kan worden gebracht met de brand, neem dan contact op met de politie van het district Utrecht Stad: 0900 88 44.

Bewoner betrapt inbrekers

UTRECHT Bij een woning aan de Reijerscop in De Meern hebben onbekenden vrijdagavond 23 april geprobeerd in te breken. Omstreeks 22.15 uur werd de bewoner wakker van breekgeluiden aan zijn slaapkamerraam. Toen hij de gordijnen opende, stond hij oog in oog met twee jongens. Hij klopte tegen het raam, waarna de jongens er geschrokken vandoor gingen in de richting van het AC-restaurant. Het gaat om twee lichtgetinte jongens. De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden bij het district Utrecht Stad: 0900 88 44.

Verboden wapenbezit

UTRECHT Na een melding dat er vermoedelijk werd gedeald vanuit een auto op de Giraffedreef, trof de politie in de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 april ter plaatse een 20-jarige Utrechter aan. In zijn auto lagen een wapenstok en een mes. Verder bleek hij in bezit van een gebruikershoeveelheid drugs. De verdachte deed afstand van de goederen en werd meegenomen naar het bureau.

Straatroof

UTRECHT Een dronken man uit Utrecht is zaterdagochtend 24 april in de Hardebollenstraat met geweld beroofd van zijn telefoon. De politie kreeg omstreeks 06.45 uur een melding dat er iemand in elkaar werd geslagen. De melder zag de verdachte weglopen en kon een goed signalement geven. Agenten slaagden erin de verdachte, een 37-jarige Utrechter, even later op de Oudegracht aan te houden. De man werd overgebracht naar het bureau.

Mishandeling politieagenten in vrije tijd

UTRECHT Twee politieagenten van de Politie Utrecht zijn zaterdag 24 april omstreeks 04.00 uur op de Hondsrug mishandeld door vier personen. De agenten fietsten in hun vrije tijd rond dat tijdstip over de Gaasterland en werd uit het niets belaagd door de vier. Daarbij werden ze getrapt en geslagen. Ze vochten terug en maakten zich bekend als politie. Uiteindelijk wisten zij één van de belagers, een 22-jarige Utrechter, te overmeesteren en aan te houden. Daarop gingen de anderen er vandoor, waarna de meldkamer werd ingelicht. De identiteit van twee belagers was hen bekend. Deze verdachten, een 20-jarige en een 15-jarige Utrechter, werden even later door collegas aangehouden in de woning van één van de twee. De drie zijn overgebracht naar het bureau. Naar de identiteit van de vierde verdachte wordt nog onderzoek gedaan. De agenten kwamen er vanaf met pijnlijke en blauwe plekken.

Vechtpartij

UTRECHT - Bij een horecagelegenheid aan de Prinses Irenelaan heeft vrijdagavond 23 april omstreeks 20.30 uur een vechtpartij plaatsgevonden, waarbij een 22-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 21-jarige man uit Den Haag werden geslagen. De vechtpartij begon binnen, maar verplaatste zich naar buiten. Daar zag een getuige hoe de Hagenaar achterna werd gezeten door drie mannen die hem sloegen en schopten. Uiteindelijk wist het slachtoffer in een auto te stappen en werd naar het politiebureau gebracht. De drie achtervolgers stapten eveneens in een auto. Zij werden door een agent gezien toen zij op de Rio Brancodreef door rood reden. Op de Karl Marxdreef wist de agent hen te achterhalen en gaf een stopteken. Uiteindelijk werd duidelijk dat er een conflict was om een groot geldbedrag. Hoe de zaak precies in elkaar zat werd niet duidelijk. Geen van de betrokkenen wenste een verklaring af te leggen of aangifte te doen, met uitzondering van de vrouw. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Beroving

UTRECHT - Terwijl een moeder op straat wat papiergeld uit haar portemonnee haalde om haar zoon patat te laten halen, werd zij beroofd.

Het incident gebeurde vrijdagavond 23 april omstreeks 19.30 uur op de Corn. Mertensstraat. Op het moment dat de vrouw het geld in haar hand had, reed een scooter langs. De bijrijder griste het geld weg. De politie stelt een onderzoek in.

Het signalement van de bestuurder is: man tussen de 17 en 20 jaar oud,
1.80 meter, lichtgetint. Hij droeg een zwarte helm, een zwart leren jack/jas en een spijkerbroek. De bijrijder is een man tussen de 20 en 30 jaar oud, circa 1.85 meter lang, donkere huidskleur, mogelijk Surinaams. Hij droeg lang haar in een staartje, een dunne snor en baardje van oren tot wang, een wit petje met glimmend Adidas-logo, een zilveren oorbel, een wit T-shirt met glimmende letters FUCK en een lichtblauwe broek met scheuren. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Utrecht Stad: 0900 88 44.

Gymzaal afgebrand, brandstichting

UTRECHT De gymzaal van een school aan de Van Brammendreef is vrijdagavond verwoest door een uitslaande brand. Er was sprake van brandstichting.

Tegen 20.00 uur kreeg de politie een melding dat er brand was in de school. Enige tijd daarvoor was er een inbraakalarm afgegaan. Een beveiligingsbeambte nam een kijkje en constateerde dat er brand was. Inmiddels hadden ook omstanders de brand al gemeld. De brandweer kwam met een hoogwerker te plaatse en bluste het vuur. Na ongeveer een half uur werd het sein brand meester gegeven. De politie heeft een buurtonderzoek verricht en stelt verder onderzoek in. Getuigen wordt verzocht zich te melden bij de politie van het district Utrecht Stad: 0900 88 44.

Winkeldiefstal met geweld

UTRECHT Twee vrouwen, één uit Roermond (20) en één uit Amersfoort (17) zijn vrijdagavond 23 april bij een winkel op het Gildenkwartier aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Daarbij beet één van de vrouwen een beveiliger in zijn arm. De politie kreeg omstreeks 19.50 uur een melding van het incident. De vrouwen hadden goederen in twee geprepareerde tassen gestopt en wilden de winkel zonder betalen verlaten. De verdachten zijn meegenomen naar het bureau.

Beroving

UTRECHT Het wisselen van een 5 euro-biljet mondde zaterdag 24 april omstreeks 04.10 uur uit in een beroving. Het slachtoffer, inwoner van Utrecht, werd in de Warmoesstraat in het Engels aangesproken door twee mannen. Een van hen trapte hem echter ineens van zijn fiets, waarna het slachtoffer werd gedwongen zijn geld af te geven. De verdachte die de trap uitdeelde, betreft een 20-jarige man met een donkere huidskleur, zwarte krullen en circa 1.78 meter lang. Hij droeg een zwarte jas en was duidelijk agressief, mogelijk onder invloed van drugs. Zijn metgezel was van dezelfde leeftijd en lengte, maar magerder. Hij droeg mogelijk een oorbel. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Utrecht Stad: 0900 88 44.

Getuigen gezocht van woninginbraak

UTRECHT Bij een studentenwoning aan de Violenstraat heeft vrijdagavond een poging woninginbraak plaatsgevonden. Huisgenoten hoorden omstreeks 23.00 uur een harde klap. Vervolgens constateerden zij dat één van de ramen was geforceerd en dat het gehele raam naar binnen was gevallen. Vermoedelijk heeft dit de inbrekers afgeschrikt en is er niemand binnen geweest. Een getuige maakte melding van een vreemde man die in de straat liep, en later wegliep in de richting van de Begoniastraat. Het signalement luidt: lichtgetint, circa 28 jaar en 1.85 meter lang, met een normaal postuur. Hij droeg halflang haar in een scheiding midden op het hoofd en had een zwarte leren jas aan. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen om zich te melden bij het district Utrecht Stad: 0900 88 44.

Te veel gedronken

UTRECHT Een 48-jarige automobilist uit De Meern is zaterdag 24 april omstreeks 00.45 uur betrapt op rijden onder invloed. De man trok de aandacht van de politie toen hij erg langzaam en onzeker reed over de Brennerbaan. Hij moest blazen en werd meegenomen naar het bureau. Daar wees de ademanalyse uit dat hij een alcoholgehalte had van 650 ug/l. De man moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Op de Verlengde Vleutenseweg werd zondag 25 april omstreeks 00.25 uur een snorfietser betrapt met alcohol op achter het stuur. De man viel op omdat hij nogal slingerde. Hij wilde niet meewerken aan de blaastest en werd daarom meteen overgebracht naar het bureau. Daar bleek dat zijn alcoholgehalte 840 ug/l bedroeg. Ook hij moest zijn rijbewijs achterlaten en kreeg een proces-verbaal.