Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 25 april

Schagen, 25-04-2010 o 15.00 uur

Elke drankrijder is er één teveel

Regio, zondag 25 april 2010.

Jaarlijks overlijdt een groot aantal weggebruikers en raken duizenden mensen gewond als gevolg van drank in het verkeer. Het rijden onder invloed is dan ook een misdrijf. Daarom controleert de politie in Noord-Holland Noord dagelijks, tijdens geplande controles maar vooral ook tijdens reguliere surveillances en in het weekend op het gebruik van alcohol in het verkeer.

In het algemeen geldt dat gevorderde bestuurders bij een ademanalyse tot 220 ug/l vrijuit gaan en beginnend bestuurders tot 90 ug/l. Vanaf 350 ug/l wordt bij beginnend bestuurders het rijbewijs ingenomen en bij gevorderde automobilisten vanaf meer dan 570 ug/l.

Hieronder een overzicht van de belangrijkste resultaten van het afgelopen weekend.

Hoorn, zondag 25 april 2010.

Tussen zaterdagavond 22.00 en zondagochtend 05.30 uur heeft de op het Keern en op de Oostergouw 230 blaastesten van automobilisten afgenomen. In totaal hadden er acht bestuurders teveel gedronken. Zij kregen allen een proces-verbaal.

Heerhugowaard, zondag 25 april 2010.

Kort na middernacht werd op de Tjaarlingermeer een 41-jarige automobiliste uit Koedijk betrapt op het rijden met drank op. Ze blies aan het bureau 485 ug/l en kreeg een proces-verbaal.

Oudeschild (Texel), zaterdag 24 april 2010.

Rond 19.15 uur werd op de Haven een 36-jarige automobilist uit Tolbert gecontroleerd op alcoholgebruik. Hij blies aan het bureau 365 ug/l en kreeg een proces-verbaal.

Den Burg (Texel), zondag 25 april 2010.

Rond 01.20 uur werd op de Akenbuurt een 66-jarige automobilist uit De Cocksdorp betrapt op het rijden onder invloed van drank. Hij blies aan het bureau 340 ug/l en kreeg een proces-verbaal.

Anna Paulowna, zaterdag 24 april 2010.

Kort na middernacht werd bij een gerichte alcoholcontrole op de Kerkweg een 31-jarige automobilist uit Anna Paulowna gecontroleerd op alcoholgebruik. Hij blies aan het bureau 615 ug/l en zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingenomen.

Den Helder, zaterdag 24 april 2010.

Rond 00.15 uur werd op de Zanddijk een 23-jarige vrouw uit Den Helder betrapt op het autorijden met drank op. Ze blies als beginnend bestuurster 560 ug/l en haar rijbewijs werd dan ook ingenomen.

Den Helder, zaterdag 24 april 2010.

Rond 01.00 uur werd op de Schootenweg een 40-jarige automobilist uit Den Helder gecontroleerd op drankgebruik. De man had duidelijk te diep in het glaasje gekeken en blies als ervaren bestuurder 765 ug/l. Zijn rijbewijs werd meteen ingenomen.

Den Helder, zaterdag 24 april 2010.

Rond 02.30 uur werd op de Polderweg een 28-jarige automobilist uit Hengelo gecontroleerd op drankgebruik. Hij blies aan het bureau 570 ug/l en hoefde daarmee nog net zijn rijbewijs niet in te leveren. Hij kreeg wel een proces-verbaal en een tijdelijk rijverbod.

Den Helder, zaterdag 24 april 2010.

Rond 03.10 uur werd op de Van Foreestweg een 22-jarige automobilist uit Egmond aan den Hoef gecontroleerd op drankgebruik. Hij blies aan het bureau 685 ug/l en mocht als beginnend bestuurder meteen zijn rijbewijs inleveren.

Den Helder, zaterdag 24 april 2010.

Rond 03.20 uur werd op de Texelstroomlaan een 21-jarige vrouw betrapt in haar auto wegens rijden met drank op. Zij blies aan het bureau 320 ug/l en kreeg een proces-verbaal.

Egmond aan den Hoef, zaterdag 24 april 2010.

Rond 03.00 uur werd op de Heilooer Zeeweg een 23-jarige automobilist uit s-Hertogenbosch gecontroleerd op drankgebruik. Hij blies aan het bureau 555 ug/l en mocht als beginnend bestuurder meteen zijn rijbewijs inleveren.

Schagen, zaterdag 24 april 2010.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden door de politie van Schagen in het centrum 243 automobilisten gecontroleerd op drankgebruik. Eén bestuurder, een 39-jarige man uit Schagen blies 720 ug/l en mocht meteen zijn rijbewijs inleveren. De andere automobilisten gingen allemaal vrijuit.

Mishandeling

Den Helder, zaterdag 24 april 2010.

Vrijdagavond rond 19.45 uur vond in een winkel in het Falga Winkelcentrum aan de Texelstroomlaan een schermutseling plaats tussen een paar buitenlandse mannen waarbij over en weer klappen zijn gevallen. De politie hield twee neven aan. Het ging om een 17-jarige man uit Den Oever en een 40-jarige man uit Den Helder die ruzie kregen over geld. De man uit den Oever werd met een stoel op zijn hoofd geslagen en nam daarna wraak door zijn neef enkele klappen te geven. De man uit Den Oever ging met een hoofdwond naar het ziekenhuis voor enkele hechtingen. Zijn neef werd meteen aangehouden. Nadat ze beiden waren gehoord zijn ze zaterdagmiddag heengezonden. Er wordt een proces-verbaal tegen beiden opgemaakt.

Wachtcommandant via monitor getuige van drugsdeal

Den Helder, zaterdag 24 april 2010.

Rond 19.30 uur was de wachtcommandant aan het politiebureau via camerabeelden getuige van een drugsdeal in de Koningstraat. Hij zag hoe een paar mensen bij elkaar stonden en stiekem iets uit wisselden. De wachtcommandant kon twee agenten in het centrum inschakelen die aan de hand van het signalement een 26-jarige man uit Den Helder konden aanhouden. Hij bleek vlak voor zijn aanhouding in de Breewaterstraat in een container vier bolletjes met harddrugs te hebben gedumpt. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt wegens het in het bezit hebben van drugs, waarna hij is heengezonden.

Verdachte van bromfietsdiefstal door bewoner aangehouden

Bergen, vrijdag 23 april 2010.

Rond 20.00 uur kreeg de politie de melding van een bewoner van een huis aan de Eeuwige Laan dat hij een man op heterdaad had betrapt bij diefstal van zijn bromfiets. De bewoner was van zijn schuurtje naar zijn huis gelopen en toen hij bij zijn huis was zag hij een onbekende man op zijn brommertje wegrijden. Hij zag kans de man tot stoppen te manen. Het ging om een 42-jarige man uit Alkmaar die werd overgedragen aan de politie. De man verklaarde de brommer te hebben gevonden bij de schuur. In verband met een nader onderzoek is hij in verzekering gesteld.

Graffitispuiters op heterdaad aangehouden

Den Helder, vrijdag 23 april 2010.

Een politiebiker betrapte rond 20.00 uur twee jongemannen op het spuiten van graffiti op het Bernhardplein. Op de muur tussen de schouwburg en de bibliotheek hadden ze juist met verf tekst met een afmeting van 0,50 x 0,30 meter op een muur gezet. De jongens van 16 en 18 jaar oud uit Den Helder zijn overgebracht naar het bureau. Hun ouders zijn in kennis gesteld en er wordt een proces-verbaal opgemaakt. De jongste van de twee komt in aanmerking voor een afdoening via het HALT-bureau. De jongens krijgen ook een rekening voor schoonmaakkosten gepresenteerd.

Lastige groep

Bergen, zaterdag 24 april 2010.

Rond 03.00 uur bevond zich een lastige en dronken groep jongeren zich op de Karel de Grotelaan. Ze waren baldadig en agenten vorderden van hen dat ze naar huis zouden gaan. Hieraan werd geen gevolg gegeven en twee jongemannen bleven luidruchtig en beledigend. Ze werden wegens het veroorzaken van overlast aangehouden. De twee verdachten zijn 19 en 20 jaar oud en afkomstig uit Alkmaar. Ze zijn later met een bekeuring op zak naar huis gestuurd.

Handgemeen tijdens voetbalwedstrijd

Akersloot, zaterdag 24 april 2010.

Vrijdagavond rond 20.00 uur deed zich een schermutseling voor tijdens een zaalvoetbalwedstrijd in spothal de Lelie aan de Rembrandtsingel.

Een 46-jarige keeper uit Alkmaar van het veteranenteam van Postiljon kon zich niet beheersen nadat een 50-jarige speler uit Zuidschermer van het team van Indri vloeren hem in een duel met zijn scheenbeen aan het hoofd had geraakt. De keeper deelde een vuistslag uit in de ribben van zijn opponent.

Het slachtoffer werd voor onderzoek overgebracht naar het Rode Kruis ziekenhuis in Beverwijk. De keeper wachtte de komst van de politie af en ging mee naar het bureau om de volgende morgen een verklaring af te leggen. Hij had er spijt van dat hij impulsief had gereageerd en was in de veronderstelling dat zijn tegenstander hem bewust had geraakt.

Aanhouding na klap in café

Bergen, zaterdag 24 april 2010.

Rond 01.45 uur hield de politie op de Karel de Grotelaan bij een café een 19-jarige man uit Alkmaar aan. Hij zou een 19-jarige man uit De Rijp in het café een paar klappen in het gezicht hebben gegeven in een ruzietje over een glas dat uit iemands handen zou zijn gestoten. De verdachte werd voor de nacht in afwachting van zijn verhoor ingesloten in een politiecel. De volgende morgen wilde hij niets verklaren. Hij is met een proces-verbaal wegens mishandeling op zak heengezonden.

Zes man aangehouden na inbraak op station

Schagen, zondag 25 april 2010.

Vanmorgen rond 06.45 uur kreeg de politie van een oplettende getuige de melding dat zes jonge mannen op het NS-station een ruit van de winkel van Wizzl hadden vernield. Eén van hen zou naar binnen zijn gegaan en snoep en drinken hebben gepikt. Het alarm was afgegaan. Aan de hand van een signalement konden agenten in de omgeving zes jongemannen aanhouden. Ze zijn tussen de 16 en 21 jaar oud en komen uit Hoorn en Zwaag. Ze waren uit geweest in Schagen en wilden met de trein terug. Ze werden in verband met een nader onderzoek opgesloten in een politiecel.

Huiselijk geweld

Sijberkarspel, zaterdag 24 april 2010.

Rond 20.40 uur heeft zich in een woning in Sijberkarspel een incident voorgedaan waarbij een vrouw een slagaderlijke bloeding aan haar pols opliep door een snee met een mes. De 44-jarige mannelijke bewoner van het huis is aangehouden en in verband met een nader onderzoek in verzekering gesteld. De vrouw wilde vooralsnog geen aangifte doen maar de politie volgt het protocol Huiselijk Geweld waarbij er altijd een onderzoek wordt ingesteld bij een incident met letsel.

Verwarde man belaagt groep jongeren

Castricum, zaterdag 24 april 2010.

Rond middernacht is een groepje van zon zes jongeren in de leeftijd van 16 tot en met 18 jaar en afkomstig uit Castricum en Heiloo belaagd door een wat verwarde en dronken 35-jarige man uit Castricum.

Hij fietste voor het groepje uit en was in de veronderstelling dat zij hem beledigden. Hij ging stilstaan op het fietspad aan de Dorpsstraat en zette zijn fiets dwars over de weg. Hij gaf één van de jongens die passeerden een schop tegen zijn bovenbeen. Toen de groep op hem af stapte deelde hij diverse klappen uit waarna hij kon worden overmeesterd en werd overgedragen aan de politie. De man werd om te ontnuchteren en om te bedaren opgesloten in een politiecel en mocht in de loop van de dag, nadat hij een verklaring had afgelegd, weer naar huis. Hij gaf toe dat hij overdreven had gereageerd.

Bekeuring na baldadigheid

Alkmaar, zondag 25 april 2010.

Vannacht rond 00.30 uur kreeg de politie de melding dat een groepje van baldadige jongens op de Van Ostadelaan bezig waren met rolcontainers. Toen agenten ter plaatste kwamen zagen ze nog net dat één jongen uit de groep een afvalcontainer de weg op duwde. Het ging om een 16-jarige jongen uit Alkmaar. Hij werd aangehouden en liet hierbij een fles drank in een tuin kapot vallen. Hij werd met een bekeuring op zak door zijn moeder van het politiebureau opgehaald.

Huisverbod na relationeel geweld

Hoorn, zondag 25 april 2010.

Gistermiddag rond 15.30 uur zochten 35-jarige man uit Zwaag en zijn vriendin elkaar op bij de sportvelden aan de Akkerwinde om te praten over de problemen binnen hun relatie. Ze kregen daarbij een discussie waarna de man zijn vriendin in haar buik stompte. De vrouw is 18 weken zwanger en was hevig geschrokken. De man is door de politie aangehouden als verdacht van poging tot zware mishandeling. Hij is opgesloten in het politiebureau en heeft een huisverbod gekregen voor de komende tien dagen.

Man aangehouden na bedreiging van agenten

Enkhuizen, zondag 25 april 2010.

Rond 01.30 uur hebben agenten op de Waagstraat een 19-jarige man uit Enkhuizen aangehouden. Hij had ruzie gekregen in het uitgaanscircuit op de Kaasmarkt en toen agenten ingrepen beledigde hij hen waarna hij wegliep en uit het zicht verdween. Even later werd hij gesignaleerd op de Waagstraat waar hij kon worden gearresteerd. Hij is in verband met een nader onderzoek opgesloten in een politiecel.

Overval op videotheek, politie zoekt getuigen

Medemblik, zaterdag 24 april 2010.

Rond 21.30 uur is een videotheek aan de Westerhaven door twee onbekend gebleven mannen overvallen. Ze bedreigden de medewerker van de zaak en gingen er met de dagopbrengst vandoor.

De mannen kwamen rond sluitingstijd binnen. De medewerker kreeg een onbekend gebleven wapen in zijn zij gedrukt en moest opzij gaan. De mannen namen niet nader te noemen geldbedrag mee uit de kassa en vertrokken te voet in onbekend richting. De 42-jarige medewerker was geschrokken maar bleef ongedeerd in de zaak achter en belde meteen de politie. De recherche is gestart met een onderzoek. Er heeft inmiddels al een sporenonderzoek plaatsgevonden.

Signalement:

Het ging om twee daders met een leeftijd van tussen de 30 en 40 jaar. Dader 1 was mager en slungelig en had een lengte van ongeveer 1,90 meter. Hij had donkerblond half lang haar met een slag erin en een matje achterin zijn nek. Hij droeg donkere kleding.

Dader 2 was kleiner en had een lengte van naar schatting 1,75 meter. Hij had ook donkere kleding en sprak Nederlands met een onbekend accent. Hij droeg een bivakmuts en hanteerde het onbekend gebleven wapen.

Getuigenoproep

Een ieder die inlichtingen over dit misdrijf kan geven wordt verzocht telefonisch contact op te nemen met de politie Medemblik via: 0900-8844 (lokaal tarief). Anoniem bellen kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Automobilist zwaar gewond na eenzijdig ongeval (tevens homepagebericht)

Tuitjehorn, zaterdag 24 april 2010.

Rond 23.15 uur raakte een 27-jarige automobilist uit Tuitjehorn zwaar gewond toen hij van de weg af raakte en na een botsing met twee bomen tot stilstand kwam. De man raakte bekneld in zijn bestelauto en moest door de brandweer uit zijn benarde positie worden bevrijd. Hij is met een gecompliceerde bekkenfractuur en een bovenbeenfractuur opgenomen in het ziekenhuis van Alkmaar.

De man reed vanuit Warmenhuizen in de richting van Tuitjenhorn over de Veilingweg. Hij verklaarde later in het ziekenhuis dat hij zijn mobiele telefoon wilde pakken en daardoor ongemerkt aan zijn stuur draaide waardoor hij in de berm terecht kwam en tegen de bomen aan reed. Om te onderzoeken of er drank in het spel was heeft de politie bloed laten afnemen dat wordt opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut. Uitslag volgt over ruim 14 dagen.