Politie Haaglanden

persberichten 25 april

Haaglanden, 25-04-2010

Bus en auto botsen
Den Haag Een HTM-bus en een personenauto raakten zaterdag 24 april om 18.00 uur betrokken bij een botsing. De bus reed op de Jan van Nassaustraat en wilde de Zuidhollandlaan oprijden. Hij moest daarvoor twee rijstroken met langzaamrijdend en stilstaand verkeer doorkruisen. Op derde, meest linker rijstrook van de Zuidhollandlaan, kwam hij in botsing met de personenauto. Beide bestuurders hadden elkaar niet gezien en konden een botsing niet voorkomen. Een passagiere uit de auto moest naar het ziekenhuis voor behandeling aan haar elleboog en sleutelbeen. De politie maakt proces-verbaal op van de aanrijding.

Getuigen helpen bij aanhouding
Den Haag Een motorrijder van Politie Haaglanden is een aantal getuigen zeer erkentelijk voor hun hulp bij een aanhouding op de Madepolderweg op vrijdag 23 april, om 18.35 uur. Hij reed samen met een collega motorrijder over de Erasmusweg, toen zij om 18.20 uur een zwarte motorrunner zonder kentekenplaat de Beresteinlaan op zagen rijden. De bestuurder droeg ook geen helm. Op het moment dat de bestuurder de agenten zag, ging hij er op hoge snelheid vandoor. De agenten gingen er achteraan. Uiteindelijk kon één van de agenten de bestuurder op de Madepolderweg afstoppen, maar toen ging de jongen er te voet vandoor in de richting van een partycentrum. Omdat de agent alleen was, riep hij de omstanders aan, om hem te helpen de jongen aan te houden. Een aantal gaven aan die oproep gehoor en belemmerden zijn doorgang. Uiteindelijk doken twee mannen met de Poolse nationaliteit op de bromfietser, zodat de agent hem direct kon aanhouden. De bromfietser, een 20-jarige man uit Monster, kreeg op het bureau een dik proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs, gevaarlijk rijden, rijden zonder kentekenplaat, verzekering en helm. De getuigen die hielpen bij de aanhouding, zullen op Bureau Beresteinlaan nog een kleine attentie ontvangen.

Rijbewijs gekocht in Venezuela
Den Haag Surveillerende agenten zagen zaterdag 24 april om 11.50 uur een auto wel héél langzaam rijden op de wellingtonstraat. De agenten vroegen de bestuurder, een 23-jarige man uit Den Haag om zijn rijbewijs. De Hagenaar verklaarde daarop dat hij niet in het bezit was van een geldig Nederlands rijbewijs, maar wel een rijbewijs uit Venezuela had. Dat had hij gekocht toen hij daar op vakantie was. Hij kreeg een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs.

Drukke nacht in Scheveningen
Den Haag Bureau Scheveningen had in de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 april genoeg te doen. In de nacht deden zich een aantal opstootjes en vechtpartijen voor, waarbij de politie moest optreden. Agenten hielden in totaal twee mannen aan voor de diefstal van een vlag van een hotel, twee mannen voor mishandeling, één persoon voor openbare dronkenschap en één persoon voor gevaarlijk verkeersgedrag. Daarnaast schreven ze vijftien bonnen uit voor het overtreden van de APV en vier voor verkeersovertredingen. Drie mensen reden in een auto terwijl ze te veel gedronken hadden, wat resulteerde in één invordering van een rijbewijs en twee processen-verbaal voor rijden onder invloed.

Greep uit kassa bloemenwinkel
Den Haag Een medewerkster van een bloemenwinkel aan de Frederikstraat werd vrijdag 23 april om 17.45 uur bestolen zonder dat zij het door had. De 50-jarige Haagse werd afgeleid door een Spaanstalige man, die buiten voor de winkel van alles wilde weten over de bloemen en planten die daar stonden. Terwijl ze met hem in gesprek was en zonder dat zij het doorhad, liepen twee mannen de winkel in en deden daar een greep in de kassa. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen. Bent u getuige geweest van deze diefstal? Of heeft u informatie de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Belt u dan met de recherche van Bureau Karnebeek op nummer 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met M. via 0800-7000.

Beginnend bestuurder moet rijbewijs inleveren
Voorburg Een 27-jarige vrouw uit Den Haag moest zaterdag 24 april om
01.15 uur haar rijbewijs inleveren toen bij een alcoholcontrole op de Laan van nieuw Oosteinde bleek dat zij teveel gedronken had om te mogen rijden. Zij blies 625 ugl, wat inhield dat haar rijbewijs werd ingenomen. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Jongens trappen spiegels van autos
Rijswijk Een politieagent in vrije tijd zag hoe twee jongens op de Haagweg van verschillende autos de spiegels aftrapten. Hij alarmeerde zijn collegas en gaf het kenteken door van de auto waarin ze in zaten. In de Roerdompstraat in Den Haag troffen de agenten de auto en de verdachten aan. De twee, 20 en 18 jaar uit Den Haag, werden aangehouden. Zij kregen een proces-verbaal.

Twee berovingen binnen een uur
Naaldwijk Een nog onbekende jongeman beroofde zaterdag 24 april om 14.50 uur een 86-jarige vrouw uit Naaldwijk van haar tas. Hij fietste naast haar op de Dijkweg en vroeg de weg naar de Prins Clauslaan. Vervolgens bleef hij echter bij de vrouw in de buurt fietsen. Hij trok daarop met geweld de tas van haar arm en ging er vandoor. Getuigen gingen achter de dief aan, die daarop zijn fiets en de tas van de vrouw achterliet in de buurt van de Peiletuinen. Uit de tas had hij wel het geld van de Naaldwijkse weggenomen. Het gaat om een jongen met een getinte huidskleur tussen de 16 en 19 jaar oud. Hij had kort haar en droeg een spijkerbroek en blauw shirt. Mogelijk staat deze beroving in verband met een andere beroving in Naaldwijk, aan het Zuideinde. Daar werd om 14.00 uur een 18-jarig meisje uit Naaldwijk beroofd van haar portemonnee door een jongen met een signalement dat overeenkomt met bovenstaande. De politie doet onderzoek naar de berovingen en is op zoek naar getuigen. Bent u getuige geweest van deze diefstal? Of heeft u informatie de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Belt u dan met de recherche van Bureau Westland op nummer 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met M. via 0800-7000.

Diefstal van autostoelen
Den Hoorn Uit drie autos zijn in de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 april de stoelen gestolen. De autos van het type Toyota Avensis stonden geparkeerd aan de Harnaskade, Dotterbloem en Bellefleur. Uit elke auto waren vijf stoelen gestolen, verder misten de eigenaren geen goederen uit de autos. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen. Bent u getuige geweest van deze diefstal? Of heeft u informatie de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Belt u dan met de recherche van Bureau Westland op nummer 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met M. via 0800-7000.

Vermist: Enaas Nikroo (14)
Delft - Sinds vrijdag 23 april is de 14-jarige Enaas Nikroo vermist. Haar moeder meldde dat op het politiebureau in Delft. Enaas is 1.70m lang, heeft een gezet postuur en licht krullend zwart haar tot over haar schouders. Zij droeg een zwarte korte jas met capuchon en een spijkerbroek. Tot vrijdagmiddag rond 15.00 was zij nog op haar school aan de Van Bleiswijckstraat in Delft. Haar moeder heeft Enaas voor het laatst om 16.00 uur gesproken, via de telefoon. Sindsdien ontbreekt van haar elk spoor. Zaterdag 24 april, startte Politie Haaglanden een Burgernetactie en kreeg daarop een reactie van een buurtbewoner die Enaas vrijdag nog rond 17.30 uur gezien heeft. Weet u waar Enaas is of waar zij verblijft? Belt u dan met de recherche van Bureau Delft via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met M. via 0800-7000.

Man beroofd van ketting
Delft Een 30-jarige man werd zaterdag 24 april om 17.50 uur beroofd. Twee mannen benaderden hem in een portiek aan de Nijhof en één van hen bedreigde hem met een vuurwapen. Hierna ontstond een worsteling, waarbij de ketting van het slachtoffer werd afgerukt. De mannen vluchtten daarop weg. De man die zijn ketting pakte, was rond de 23 jaar oud, had een donkere huidskleur en was ongeveer 1,70 1,75m lang. Hij droeg een dikke jas met een pet en had aan de zijkanten kort geschoren haar. Van de andere man is bekend dat hij ook een donkere huidskleur heeft, en iets langer is dan de andere man. Bent u getuige geweest van deze beroving of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Belt u dan de recherche van Bureau Delft via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met M. via 0800-7000.

Overval op coffeeshop
Delft Twee mannen overvielen zaterdag 24 april net na middernacht een coffeeshop aan de Kromstraat. De eigenaar raakte in gevecht met de overvallers, die een mes bij zich hadden. Hij raakte hierbij gewond. De twee mannen gingen er vandoor met het geld uit de kassa. De 33-jarige eigenaar moest naar het ziekenhuis om zich te laten behandelen aan zijn verwondingen. Hij omschreef het tweetal dat het overviel als volgt: eén van hen droeg een bivakmuts en was tussen de 1,75 en 1,80 m lang. De andere man had een donkere huidskleur en een Noord-Afrikaans uiterlijk. Hij was tussen de 1,80 en 1,85m lang en had een normaal postuur. Hij had zwart krullend haar, dat aan de zijkanten opgeschoren was. Bent u getuige geweest van deze beroving of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Belt u dan de recherche van Bureau Delft via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met M. via 0800-7000.

Stroomstootwapen op zak
Pijnacker Een 17-jarige jongen uit Pijnacker kreeg vrijdag 23 april om 22.25 uur een proces-verbaal omdat hij een stroomstootwapen op zak had. Bij een controle op de Acacialaan kwam het wapen tevoorschijn, en werd de jongen aangehouden. Het wapen zal worden vernietigd.

Vechtpartij
Zoetermeer Een groep jongeren raakte vrijdag 23 april rond 23.00 uur slaags aan de Azieweg. Toen de politie arriveerde, rende een groot gedeelte van de groep weg. De jeugd die overbleef kon niet veel meer vertellen dan dat er over en weer klappen waren gevallen. De agenten noteerden de namen van de betrokkenen en onderzoeken de zaak verder.