Politie Gelderland-Zuid

Viertal aanhoudingen

Tiel, 25-04-2010 o In verband met toezicht en openbare orde rond een evenement aan de Waalkade in Tiel waren er zaterdag wat meer agenten ingezet, waaronder bikers. Ook was het mobiele steunpunt van de politie als zichtbare post neergezet. Vier aanhoudingen werden verricht, daaronder één voor mishandeling van een barman. Verder waren er geen (ernstige) incidenten.

Mishandeling
Rond middernacht zou een barman tijdens het festijn een klap op zijn kaak hebben gekregen. Dit omdat er volgens de verdachte te weinig bier in het glas zat. Beveiligers namen de verdachte, een 49-jarige inwoner van Zaltbommel, mee naar achter de tent en konden voorkomen dat hij de man nog een keer sloeg. De 49-jarige is vervolgens overgedragen aan de politie.
Agenten hebben hem ingesloten voor verhoor. De barman, van 36 jaar uit Hoogeveen, heeft aangifte gedaan. De politie is bezig met een onderzoek waarin onder andere getuigen worden gehoord.

Belediging
Drie personen zijn zaterdagnacht aangehouden voor belediging van een politieambtenaar in functie. Dit betrof gebeurtenissen los van elkaar. Proces-verbaal tegen deze drie verdachten wordt opgemaakt:

Een 34-jarige verdachte uit Renswoude liep op de Havendijk langs politieagenten, die druk bezig waren met een andere verdachte. De man beledigde hen luid hoorbaar meerdere malen waarop hij zelf werd aangehouden. Dit verliep niet zonder slag of stoot, aangezien hij niet meewerkte. Een arts heeft op het bureau een verwonding nagekeken.
Agenten die op hun bike via de Waalkade richting Waterpoort gingen, werden luidkeels aangeroepen en beledigd. Toen zij het groepje aanspraken, uitte de verdachte - danig onder invloed van alcohol en drugs - uit het niets nog andere beledigingen ten overstaan van diverse omstanders. Ook deze man, een 35-jarige Tielenaar, werd voor belediging aangehouden en ingesloten.
Hetzelfde overkwam een 30-jarige inwoner van Amerongen. Hij was kort daarvoor al door beveiligers uit de feesttent en van het evenemententerrein verwijderd.
(08)

Laatst gewijzigd 25-04-2010 14:24 | © Regio Gelderland-Zuid |