Ministerie van Defensie

Australische minister bezoekt Kamp Holland

25 april 2010, 14.38 uur

De Australische minister van Defensie John Faulkner heeft een bezoek gebracht aan de Australische militairen op Kamp Holland. De minister roemde de grote vooruitgang in de provincie Uruzgan. Tijdens het driedaagse bezoek aan Afghanistan is ook de opvolging van de Nederlandse militairen in de provincie besproken.

Op Kamp Holland in Tarin Kowt sprak de minister met Australische commandanten en leden van Mentoring Task Force 1. Ook bezocht hij er het trainingscentrum van de politie. "Het Afghaanse nationale leger blijft grote vooruitgang boeken onder begeleiding van ISAF. Ik ben verheugd om nu met eigen ogen de indrukwekkende prestaties te zien, zowel wat betreft de toenemende capaciteit van het Afghaanse leger als de opbouw en ontwikkeling van het gebied", zei Faulkner die ook met International Security Assistance Force (ISAF) partner Nederland over de lopende operaties sprak.

Inspanning

In Kabul besprak Faulkner met zijn Afghaanse ambtsgenoot en de minister van Binnenlandse Zaken de Australische trainingsmissie in Uruzgan. In de Afghaanse hoofdstad had hij het met de commandant van het ISAF Joint Command, generaal Rodriguez, over de inspanningen van de NAVO rond de commandovoering in Uruzgan. Dit met het oog op het aanstaande vertrek van de Nederlandse militairen uit de provincie.