Politie Zeeland


---


W-791-2010 Auto tegen de vangrail, Nieuw en Sint Joosland
Op de A58 is zaterdag omstreeks 20.00 uur een auto tegen de vangrail gereden. De twee inzittenden van de auto kwamen met de schrik vrij.
De bestuurster van de auto, een 26-jarige vrouw uit 's Hertogenbosch, verklaarde dat zij schrok van 'iets' dat ze de weg op zag schieten. Ze maakte een uitwijkmanoeuvre waardoor ze de macht over het stuur verloor en tegen de vangrail botste. Zijzelf en een 23-jarige vrouw uit de gemeente Veere die naast haar zat, kwamen met de schrik vrij. De auto raakte rondom beschadigd en moest worden weggesleept. Door Rijkswaterstaat werd het wegdek gereinigd.

Z-792-2010 Automobiliste rijdt zonder rijbewijs, Sas van Gent
Op de Burg. Hoefnagelsstraat is zondag rond 00.30 uur een 50-jarige automobiliste uit Sas van Gent betrapt op rijden onder invloed van alcohol.
Een blaastest gaf aan dat ze met teveel alcohol op achter het stuur had gezeten.
Uit navraag bleek dat haar rijbewijs een jaar geleden ongeldig was verklaard door het CBR. Ook bleek uit gegevens van Rijksdienst voor het Wegverkeer dat haar auto niet was verzekerd. De vrouw werd ter plaatse aangehouden en meegenomen naar het politiebureau in Terneuzen. Daar werd proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol, het rijden zonder rijbewijs en het rijden in een personenauto die niet verzekerd is.

W-793-2010 Rijbewijs ingenomen voor rijden onder invloed, Middelburg
Zondag rond 04.30 uur is op de Kanaalweg een 24-jarige automobilist uit Middelburg betrapt op rijden onder invloed.
Uit de blaastest op straat bleek dat hij teveel alcohol had gedronken. De man werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Daaruit bleek dat hij ruim 2 maal de toegestane hoeveelheid had genuttigd. Zijn rijbewijs werd vervolgens ingevorderd.

O-794-2010 Auto in de sloot, Krabbendijke
Op de A58 ter hoogte van Krabbendijke is zondagmorgen omstreeks 09.30 uur een auto in de sloot beland.
De bestuurder, een 22-jarige Belg, had de macht over het stuur verloren en belandde vervolgens rechts naast de weg in de sloot. De automobilist kwam met de schrik vrij, zijn auto moest worden getakeld.