Politie Twente

Persberichten Politie Twente 24 en 25 april 2010

Rosita de Vries: 053-4555588

Voormalig hennepplantage aangetroffen Goor
De politie Twente heeft naar aanleiding van een anonieme tip op 23 april, in een schuur aan de Gruttostraat in Goor, een voormalige hennepplantage aangetroffen.

Toen de agenten samen met een medewerker van de Cogas omstreeks 10.30 uur de schuur betraden, zagen zij dat de hennep inmiddels geoogst was en dat de plantage gereed was gemaakt voor een volgende kweek. De plantage en apparatuur zijn in opdracht van de Officier van Justitie vernietigd door Twente Milieu. De 38-jarige Goorse eigenaar, die hiervoor is aangehouden kon na verhoor weer in vrijheid worden gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010036255)

Huisverboden opgelegd
Enschede
Op zondag 25 april heeft de politie Twente, twee huisverboden uitgereikt. Een 24-jarige Enschedeër kreeg een huisverbod voor het mishandelen van zijn 23-jarige zus. Een 35-jarige man heeft zijn 29-jarige Enschedese vriendin dusdanig mishandeld dat zij in het ziekenhuis moest worden opgenomen. De 35-jarige is tevens in verzekering gesteld. Voor beide families is de hulpverlening gestart. (2010036763/036845)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Mishandeling op A35
Borne
Vrijdagavond 23 april omstreeks 22.00 uur ziet een surveillerende agent dat er op de vluchtstrook van de A35 ter hoogte van afslag Borne-West, gevochten wordt. Als hij ter plaatse komt blijkt dat één van de vechtersbazen al vertrokken is. De andere, een 55-jarige man uit Gouda, verklaart dat hij door de bestuurder van een groen/blauwe Renault Espace op de vluchtstrook is gedrukt. Die bestuurder toen is uitgestapt en hem heeft mishandeld en gedreigd hem te vermoorden. Alerte getuigen hebben de 55-jarige geholpen maar hebben geen kenteken van de Renault kunnen noteren. Bent u getuige geweest van dit incident en heeft u meer informatie, neemt u dan contact op met de politie Twente via 0900-8844. (20100336496)

Straatroof
Hengelo
De politie Twente onderzoekt een straatroof en vraagt getuigen zich te melden.

Zondag 25 april heeft een 18-jarige jongen uit Hengelo aangifte gedaan van beroving van zijn mobiele telefoon. De jongen verklaart dat hij in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 01.30 uur over de Hamerstraat fietst om naar huis te gaan als hij plotseling tot stoppen wordt gedwongen door een andere fietser. Hij ziet dan dat de fietser een mes in zijn hand heeft en wordt gedwongen zijn telefoon af te geven. Dan fietst de onbekende weer weg richting Hunenborg. De 18-jarige ziet dat hij een meisje met lang zwart haar achterop zijn fiets vervoert. De 18-jarige omschrijft de fietser als een Arabische man van zijn leeftijd, met zwart gemillimeterd haar en gekleed in een bruine jas met bontkraag en een grijze sjaal.

De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen van deze beroving zich te melden. Vooral de dame die achterop de fiets van de man zat, wordt verzocht zich te melden, zij is mogelijk een belangrijke getuige. Hebt u informatie, neemt u dan contact op met Politie Twente, recherche Hengelo, via 0900-8844 of eventueel anoniem via Bel M 0800-7000. (2010036776)

Invorderingen rijbewijs
Borne, Enschede, Almelo
De politie Twente heeft dit weekend van vier bestuurders het rijbewijs in gevorderd in verband met het rijden onder invloed. Tevens is tegen alle bestuurders proces-verbaal opgemaakt.

Het rijbewijs van een 47-jarige automobilist uit Borne is, zaterdag 24 april, ingevorderd omdat hij omstreeks 20.15 uur, met een alcoholpromillage van 1,1 op de Deldensestraat met zijn auto tegen een lantarenpaal is gereden en daarna is doorgereden. De 47-jarige heeft zich een uur later aan het bureau gemeld. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (2010036723)

Een 48-jarige Enschedese bestuurder heeft zondag 25 april een proces-verbaal gekregen omdat hij onder invloed zijn auto bestuurde terwijl zijn rijbewijs al was ingevorderd. De 48-jarige werd gecontroleerd op de Drienerbeeklaan. Hij blies op straat een "F". Daarop is hij omstreeks 01.00 uur aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 1,74 promille. (2010036757)

Een 22-jarige Almelose automobilist viel zondag 25 april op omdat hij met zijn auto over de Grotestraat in Almelo reed, terwijl hier een geslotenverklaring geldt. Hij is omstreeks 03.00 uur aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier blies hij 1,21 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij een beginnend bestuurder en al twee keer eerder aangehouden voor het rijden onder invloed. (2010046771)

Diezelfde zondag omstreeks 05.45 uur moeten surveillerende agenten op de Twentepoort West uitwijken om een aanrijding met een auto te voorkomen. Hierop geven zij de automobilist een stopteken, waaraan hij uiteindelijk voldoet. Als de agenten hem aanspreken, ruiken zij dat de bestuurder alcohol gedronken heeft. Hierop wordt hij voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier blaast hij 1,6 promille, waarop zijn rijbewijs wordt ingevorderd. (2010036841)

Twee gewonden bij aanrijding
Almelo
Vrijdag 23 april zijn bij een aanrijding tussen drie auto's op de kruising Bleskolksingel met de Van Rechterenlimpurgsingel, twee automobilisten gewond geraakt en met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Vrijdagmorgen omstreeks 06.30 uur rijdt een 20-jarige Wierdense automobilist over de Bleskolksingel richting Schelfhorst. Als hij bij de verkeerslichten met de Van Rechterenlimpurgsingel komt ziet hij dat deze op knipperen staan. Als hij de kruising wil oversteken ziet hij de van rechtskomende automobilist, een 52-jarige man uit Almelo, over het hoofd. Een aanrijding is het gevolg. Door de aanrijding schiet de auto van de 52-jarige door en komt tot stilstand tegen een voor de kruising wachtende auto. De automobilist van deze auto blijft ongedeerd. De 52-jarige raakt hierbij bekneld met moet door de brandweer uit zijn benarde situatie bevrijdt worden. Ook de 20-jarige veroorzaker raakt bij de aanrijding gewond. Beiden zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (2010036193)

Scootmobiel in de sloot
Almelo
Bij een eenzijdig ongeval is een 64-jarige Almelose scootmobielbestuurder met zijn voertuig in de sloot gereden. Alerte getuigen konden voorkomen dat de 64-jarige letsel opliep.

Vrijdagmiddag 23 april omstreeks 15.00 uur horen fietsende kinderen op de Bosuil hulp geroep. Als zij gaan kijken zien ze dat een man met zijn scootmobiel in de sloot terecht is gekomen. Ze halen direct hulp. Eén van de moeders en een toevallige voorbijganger zorgen dat het hoofd van de 64-jarige boven water blijft. Erger wordt door dit alerte reageren voorkomen en de 64-jarige kan ongedeerd met behulp van twee ter plaatse gekomen agenten, ongedeerd uit het water worden gehaald. Om onduidelijk gebleven reden is de 64-jarige met zijn scootmobiel vanaf het fietspad Hooiland rechtdoor de sloot ingereden. (2010036386)

Motorrijder gewond bij aanrijding Oldenzaal
Vrijdagmiddag 23 april is een 26-jarige motorrijder uit Losser gewond overgebracht naar het ziekenhuis nadat hij door een 71-jarige automobilist uit Oldenzaal was aangereden.

Omstreeks 16.00 uur rijdt een 71-jarige automobilist over de Boerrichterweg. Als hij de Lemselosestraat wil oversteken, ziet hij de van rechtskomende motorrijder over het hoofd. Bij de aanrijding raakt de motorrijder dusdanig gewond aan zijn arm en been dat hij per ambulance is overgebracht naar het ziekenhuis. De afdeling Verkeersongevallen Analyse van Politie Twente onderzoekt de exacte toedracht. (2010036454)

Fietser gewond
Almelo
Vrijdag 23 april is een 51-jarige Almelose gewond naar het ziekenhuis gebracht, nadat zij in de lijn van haar hond was gefietst en daardoor ter val is gekomen.

Omstreeks 18.30 uur laat een 51-jarige, op de Bakspieker, haar hond al fietsend uit. Dit gaat goed tot het moment dat haar hond aan de andere zijde van de weg een andere hond ziet. Hij loopt plotseling voor de fiets van de 51-jarige langs. Hierdoor rijdt zij over de lijn van haar hond, waardoor het wiel blokkeert en zij voorover met haar fiets ter val komt. Zij raakt door de val dusdanig gewond dat zij overgebracht moet worden naar het ziekenhuis. De hond is ongedeerd gebleven. (2010036434)

Gewond bij eenzijdig ongeval
Goor
Zaterdag 24 april is een 78-jarige automobilist uit Goor gewond overgebracht naar het ziekenhuis nadat hij door de brandweer uit zijn auto bevrijdt is.

Zaterdagavond omstreeks 18.30 uur rijdt een 78-jarige automobilist over de Deldensestraat. In de flauwe bocht raakt hij de macht over het stuur kwijt, rijdt rechtdoor en komt tegen een lantarenpaal tot stilstand. Hierdoor raakt hij beknelt en moet door de brandweer uit zijn auto worden gehaald. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Vermoedelijk is de 78-jarige onwel geworden. De 78-jarige is aangemeld voor een onderzoek naar zijn rijvaardigheid en geschiktheid. (2010036706)

---- --