Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 25 april 2010

Daniël van der Hoeven uit Den Haag wint YPF Nationaal Pianoconcours 2010

Vanmiddag maakte de vakjury in het Muziekgebouw aan 't IJ bekend dat de 25-jarige Daniël van der Hoeven het YPF Nationaal Pianoconcours 2010 heeft gewonnen. Hij speelde het 3e

Pianoconcert in C op. 26 van Prokofjev. Het rapport van de vakjury maakt melding van: 'Constant quality in performance (throughout the entire competition) and the most balanced presentation.'

Uit handen van Evgeny Kissin ontving Daniël de Youri Egorov Gold Medal. De Russische meesterpianist is in Nederland om deze nieuwe prijs te overhandigen die dit jaar ter gelegenheid van het tienjarige jubileum van de YPF in het leven is geroepen. Mw. Neelie Kroes, die voor deze plechtigheid de plaats inneemt van de onlangs afgetreden burgemeester van Amsterdam, Job Cohen, overhandigde Daniël een waardecheque van ¤10.000,-. Tevens mag hij een CD opnemen.

v.l.n.r. Evgeny Kissin, Daniël van der Hoeven en mw. Neelie Kroes. Foto: Ronald Knapp.

De publieksprijs ging naar de 24-jarige Bobby Mitchell. De tweede prijs werd eveneens toegekend aan Bobby Mitchell en de derde prijs aan Tobias Borsboom.

www.pianoconcours.nl

De Young Pianist Foundation ontwikkelt initiatieven, in aanvulling op muziekscholen en conservatoria, die de kansen voor het schaarse toptalent vergroten. In haar initiatieven neemt de YPF het internationale topniveau steeds als de standaard en stimuleert jonge Nederlandse en in Nederland studerende pianisten tot excelleren. De stichting werd in 1999 opgericht door Marcel Baudet.

De vakjury van het Nationaal Pianoconcours 2010 bestaat uit Sieuwert Verster (juryvoorzitter), Dmitri Alexeev, Andrew Ball, Dmitri Bashkirov, Manana Doidjashvili, Stanislaw Leszczynski, Dominique Merlet, Ursula Oppens, Victor Rosenbaum, Oxana Yablonskaya en Agnieszka K opocka.

Noot voor de redactie,