KNHS

Meredith Michaels-Beerbaum weet nog steeds wat winnen is 25 april 2010
Marc Houtzager - Wacantos

HAGEN a.T.W. (KNHS) - De Duitse Meredith Michaels-Beerbaum liet afgelopen week de wereldbeker finale in Genève aan haar neus voorbij gaan. Kort geleden werd zij moeder en in haar ogen was de spanne tijds tussen de geboorte van haar kind en de wereldbeker finale te kort. Zondag vetrok ze wel in de Grote Prijs van Hagen a.T.W. en daarin snelde zij bijna een seconde sneller over het parcours van de tweede ronde dan de Australiër James Paterson-Robinson.

Daarmee won de amazone gezeten op Checkmate 9.900 euro, terwijl de Australiër zich met 6.600 euro tevreden diende te stellen. Het jonge Duitse talent Janne-Friederike Meyer legde beslag op de derde plek met Holiday By Solitour. De Nederlander Arne van Heel (Hagen a.T.W.), die met Zeitzeuge in het basisparcours een foutje had gemaakt, plaatste zich wel voor de tweede ronde dankzij een snelle tijd. Ook in de tweede manche, waarvoor twaalf combinaties terug mochten komen realiseerde deze combinatie een springfout, waardoor Van Heel als elfde eindigde. Marc Houtzager (Rouveen) wist zich met Opium VS net niet te plaatsen voor de tweede ronde en eindigde als dertiende. Gert-Jan Bruggink (Weerselo) had met Primeval Wings niet zijn dag. Zij kwamen met 13 strafpunten aan de eindstreep. Op zaterdag zat het Bruggink met Cash Junior wel mee, want zij eindigden als tweede in een twee fasen wedstrijd, die werd gewonnen door de Duitse ruiter Andreas Kreuzer met Balonie. Kreuzer verdiende met zijn zege 6.600 euro, terwijl Bruggink 4.000 euro verdiende. Met Andrea, een dochter van de hengst Marome MW, waarmee Bruggink ook succesvol was in de springsport, verdiende hij eveneens 4.000 euro door als tweede te eindigen in een wedstrijd over hindernissen met een hoogte van 1.50 m. Alhoewel Bruggink erg snel over het barrageparcours was gegaan liet de Duitse ruiter Bastian Freeze met Caballero zien dat het toch nog ruim twee seconden sneller kon

In de rubriek voor zevenjarige paarden, waarmee het concours in Hagen a.T.W. werd afgesloten, legde Mark Houtzager (Rouveen) met Wacantos beslag op de derde plek. Zijn levensgezellin Julia Kayser legde met Willy beslag op de tweede plaats, achter de Duitser Tim Rieskamp Goedeking met Lancerto.

Op zaterdag zegevierde Angelique Hoorn (Wanneperveen) met de KWPN goedgekeurde hengst Tygo (Numero Uno x Purioso) in een Knock Out wedstrijd. Nadat zij eerst de Duitser Carsten-Otto Nagel had verslagen ging zij in de tweede ronde ook sneller over het parcours dan zijn landgenoot Lars Nieberg. In de finale moest Hoorn afrekenen met de Duitser Christian Ahlman met Crown Z. De hoofdprijs voor Angelique bestond uit een Smart Car, terwijl alle overige deelnemers in deze wedstrijd zich met 500,-- euro tevreden dienden te stellen.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.psi-events.de

Uitslag Grote Prijs (.150m) (zo):


1) Meredith Michaels-Beerbaum (Dui) - Checkmate - 0 / 0 - 45.51
2) James Paterson-Robinson (Aus) - Lanosso OO - 0 / 0 - 46.46
3) Janne-Friederike Meyer (Dui) - Holiday By Solitour - 0 / 0 - 47.2 11) Arne van Heel (Hagen a.T.W.) - Zeitzeuge - 4 / 8 - 48.42 13) Marc Houtzager (Rouveen) - Opium VS (Polydor x Bormio xx) - 4

Uitslag springen jonge paarden (1.40/1.45m) (zo):


1) Tim Rieskamp-Goedeking (Dui) - Lancerto - 0 / 0 - 41.97
2) Julia Kayser (Oos) - Willy (Kojak x Armstrong) - 0 / 0 - 43.15
3) Marc Houtzager (Rouveen) - Wacantos (Cantos x Nimmerdor) - 0 / 0 - 43.75

Uitslag springen Rolex Rankings (1.45m) (za):


1) Andreas Kreuzer (Dui) - Balonie - 0 / 31.02
2) Gert-Jan Bruggink (Weerselo) - Cash Junior - 0 / 33.36
3) Oliver Lazarus (RSA) - Cassiano Z - 0 / 34.32

Uitslag springen Rolex Rankins (1.50m) (za):


1) Bastian Freese (Dui) - Caballero - 0 / 0 / 36.44
2) Gert-Jan Bruggink - Andrea (Marome NW x Voltaire) - 0 / 0 - 38.54
3) Mario Stevens (Dui) - MacKinley - 0 / 0 - 38.79

Foto Marc Houtzager met Wacantos door: www.melissen.net