Politie Zeeland



Z-800-2010 Woninginbraak in Terneuzen
Aan de Guido Gezellestraat is zondagmorgen ingebroken in een woning.
De bewoners verlieten rond 09.00 uur hun woning. Bij thuiskomst om 11.30 uur bemerkten ze dat er was ingebroken. Uit hun huis werden diverse goederen weggenomen waaronder geld en waardepapieren. Door de technische recherche is ter plaatse sporenonderzoek gedaan. Ook heeft de politie een buurtonderzoek gehouden en bij omwonenden een getuigenoproep in de bus gestopt.

Bij een woning aan de Oosterscheldestraat werd zaterdag een inbraakpoging gedaan. De bewoonster kwam thuis rond 23.30 uur en hoorde aan de achterzijde van haar woning 'geluid'. Ze belde direct de politie omdat ze vermoedde dat er werd ingebroken. Aan de achterzijde van de woning werden braaksporen aangetroffen. De dader(s) is/zijn vermoedelijk gestoord door thuiskomst van de bewoonster want er worden geen goederen vermist. Ook hier heeft de technische recherche sporenonderzoek gedaan.

O-801-2010 Auto rijdt tegen vangrail, Nieuwdorp
Zaterdagavond omstreeks 21.45 uur is op de Bernhardweg-West een auto tegen de vangrail gereden.
De bestuurder van de auto, een 45-jarige Oost-Souburgse, reed via de afrit de weg op. Zij was in de veronderstelling dat het een lange invoegstrook was en schrok toen dit niet het geval bleek te zijn. Zij gaf een ruk aan het stuur om zodoende nog op tijd de rijstrook op te kunnen rijden. De auto ging slingeren en schampte over een lengte van enkele meters langs de vangrail om hierna met de voorzijde tot stilstand tegen de vangrail te komen. De 45-jarige bestuurster, haar twee kinderen en haar moeder die bij haar in de auto zaten, kwamen met de schrik vrij.
Het voertuig was, vooral aan de voorzijde zwaar beschadigd en moest worden weggesleept.


W-802-2010 Balletjespistool in beslaggenomen, Vlissingen
Door de politie is zaterdagavond een 19-jarige Vlissinger aangehouden omdat hij in het bezit was van een balletjespistool.
Tijdens surveillance op de President Rooseveltlaan werden agenten rond 19.15 uur aangesproken door een omstander die vertelde dat er zojuist uit een auto was geschoten met een balletjespistool. De betreffende auto stond een eindje verderop geparkeerd. Omdat het in Nederland verboden is om in het bezit te zijn van een balletjespistool omdat dit teveel op een 'echt' wapen lijkt, besloten de agenten poolshoogte te nemen. De bestuurder van de betreffende auto werd gevraagd of hij in het bezit was van zo'n wapen. In eerste instantie ontkende hij dit, maar toen de agenten in zijn auto keken, troffen ze onder een stoel het 'wapen' aan. De bestuurder werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij verklaarde dat hij het wapen 'voor de grap' had gekocht in het buitenland. Het balletjespistool is in beslaggenomen.