Ingezonden persbericht

Het TT Circuit Assen kijkt tevreden terug op een geslaagd Superbike weekend. Jonathan Rea heeft op zijn thuiscircuit de WK Superbike wedstrijden gedomineerd namens het Nederlands Hannspree Ten Kate Honda team. De races werden bijgewoond door 37.000 bezoekers, die onder het genot van heerlijk weer, landgenoot Arie Vos de Dutch Superbikes en de Thriumph ParkinGO klasse zagen winnen.
Door de inzet van honderden vrijwilligers is het WK Superbike goed verlopen. Met het krachtig Media Event 'road meets dust' , een geslaagd Scholenproject met 800 basisschool kinderen en topraces spreekt het TT Circuit Assen van een geslaagd
WK Superbike 2010 evenement.

In deze nieuwsbrief de laatste informatie over het WK Superbike
- Rea domineert in Assen
- Arie Vos wint ONK Dutch Superbikes & Thriumph parkinGO klasse
- Laverty winnaar World Supersport
- Badovini pakte de eerste BMW overwinning op Assen

Rea domineert in Assen
Jonathan Rea, rijder van het Nederlandse HANNspree Ten Kate Honda team heeft zijn eerste race van de World Superbike gewonnen. Op zijn thuiscircuit finishte hij in een spannende race op de eerste plaats gevolgt door Toseland en Camier.

()

In de eerste race ging Troy Corser er vandoor met een kopstart, gevolgd door Camier. De Brit moest al snel een paar plaatsen inleveren. Ook Corser verloor al snel de voorsprong en het gat werd steeds kleiner met Rea en Smrz. Corser eindigde uiteindelijk als vijfde geëindigd. Rea en Toseland hadden in de laatste rondes een schitterend duel om de eerste plek. De twee rijders hadden mooie wisselmanoeuvres en bleven elkaar aftroeven. Klassementsleider Haslam is teleurstellend elfde geworden. Het verschil met de nummer twee is nu verkleind naar dertien punten.
Na de tweede race was het podium opnieuw gevuld met drie Britse coureurs. Het was een felle strijd waar Jonathan Rea als eerste over de streep kwam, gevolgd door Leon Haslam en James Toseland. Voor Rea was het een superweekend: na het behalen van de Superpole wist hij de eerste startplek twee keer om te zetten in een overwinning. En

Voor de complete uitslagen klik hiervoor Race 1 en hier voor Race 2.

Laverty winnaar World Supersport
De Ier Laverty wint na een gecontroleerde race de Supersport klasse. Lascorz hield Laverty constant onder druk en bemachtigde de tweede plaats. Sofuoglu die van Pole Position van start ging, maakt de top drie compleet.
Opvallend is dat Laverty in de kwalificaties en vrije trainingen niet zo goed presteerde. De motor is opnieuw afgesteld en hiervan kon hij in de race profiteren. Hij finishte met bijna drie seconden verschil op de nummers twee en drie. Halverwege de race passeerde Lascorz de leider in de wedstrijd. Laverty pakte echter onmiddellijk de koppositie terug.

()

Badovini bezorgt BMW een primeur
Badovini pakt voor BMW Motorrad Italia STK de eerste overwinning ooit op het TT Circuit Assen tijdens de Superstock 1000 race. Hij startte vanaf de derde grid. Na de eerste ronde nam hij de koppositie over van Giugliano. De van Pole Position gestarte Berger eindigde als tweede. Giugliano maakt de top drie compleet.

Arie Vos wint ONK Dutch Superbikes & Thriumph parkinGO klasse
Arie Vos heeft op het TT Circuit Assen belangrijke punten weten te pakken in de strijd om het kampioenschap. Met een tijd van 1'41.635 kwam Vos als eerste over de finish. Hampus Johansson was goed voor een tweede plaats, gevolg door Allard Kerkhoven. Arie Vos gaf al eerder aan dat hij het fantastisch zou vinden om het Wilhelmus te horen galmen over het TT Circuit Assen en dat is door deze overwinning gelukt. Eerder op de dag won hij al de ParkinGO series.

()

Meer informatie over het WK Superbike vindt u op www.tt-assen.com.



Ingezonden persbericht