Gemeente Veenendaal


Wethouder Marco Verloop geeft startsein website voor winkeliers centrum

Marco Verloop, wethouder Economische Zaken, gaf vrijdag 23 april het startsein voor de website die winkeliers in het centrum van Veenendaal ondersteunt in het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen. Dit deed hij samen met het Platform Binnenstadsmanagement en het Hoofdbedrijfschap Detailhandel.

Â

Op www.centrumveenendaal.hbdlokaal.nl kunnen ondernemers elkaar informeren. Uniek aan de website is de voorziening om collectieve winkelverboden te registreren. Bovendien kunnen winkeliers via de website sms-alerts versturen. Daarmee is de website een belangrijk instrument bij het terugdringen van winkeldiefstal en bij het verbeteren van de veiligheid voor winkeliers, hun medewerkers èn het winkelend publiek Veenendaal.

Â
Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Corridor droeg het Hoofdbedrijfschap Detailhandel de website over aan het Platform Binnenstadsmanagement. Wethouder Verloop benadrukte hierbij het belang van een goede samenwerking en communicatie tussen ondernemers onderling, en tussen ondernemers en de gemeente. Deze website is hier een concreet voorbeeld hiervan.