Gemeente Tilburg

Persbericht
31 maart 2010

Tilburg Zingt niet op Koningsplein maar op Cityring

Onzekerheid of plein drukte kan dragen

Het feestelijke evenement Tilburg Zingt, dat gepland staat op 29 april 2010, vindt dit jaar plaats op het deel Cityring tussen de Katterug en de Schouwburgring. Het ieder jaar succesvoller en drukker wordende evenement stond eigenlijk gepland op het Koningsplein, maar de gemeente ziet er om veiligheidsredenen vanaf om dit plein te gebruiken. Gezien de enorme drukte vorig jaar wil ze eerst garanties dat het plein -waar een enorme parkeergarage onder zit- de mensenmassa kan dragen. En die zijn in de aanloop van het evenement niet te geven, omdat eerst uitgebreid onderzoek plaats moet vinden. Dus moet het evenement verhuizen.

Tijdens eerdere evenementen op het plein nam de gemeente al eens trillingen in het pleinoppervlak waar. Naar aanleiding daarvan is nader onderzoek gedaan, maar de resultaten wezen onvoldoende uit of de constructie een grote mensenmassa zonder problemen kan dragen. Een langer, intensiever onderzoek zal nu moeten uitwijzen of het plein een evenement als Tilburg Zingt op een veilige manier kan herbergen. Dit onderzoek is later klaar dan de datum van het evenement.

Dat is de reden dat waarnemend burgemeester Ivo Opstelten besluit dat het evenement elders gehouden moet worden. Opstelten: "Erg jammer, het is een mooie plek voor een feestelijk evenement. Als je echter niet 100% zeker weet dat het veilig is, dan moet je het gewoon niet doen. Gelukkig heeft de gemeente in overleg met de organisatie snel een nieuwe locatie kunnen kiezen. Ik vertrouw erop dat het ondanks de verplaatsing weer een geweldige editie van Tilburg Zingt wordt."

Tilburg Zingt wordt georganiseerd door een samenwerking van de gemeente Tilburg met de horeca Stadhuisstraat en Brabants Dagblad.
---