KNHS

Drie nationale titels tijdens het Concours Hippique Mierlo 2010 9 april 2010
Dubbeldam - Whisper 2

MIERLO - Het Concours Hippique Mierlo vindt plaats van 29 april tot en met 2 mei 2010. Een bijzonder evenement waar de top van de nationale springruiters traditiegetrouw strijdt om het felbegeerde Nederlands Kampioenschap Springen. Aan deze titelstrijd zijn, net als in 2009, maar liefst twee nationale kampioenschappen toegevoegd. Het Concours Hippique Mierlo is dan ook hét springevenement van het jaar. Op het gebied van sport en van gezelligheid!

Dit jaar is het alweer de negende keer dat in Mierlo het Nederlands Kampioenschap Springen wordt verreden. De KNHS heeft ook voor de editie van 2010 een tweetal kampioenschappen toegevoegd, te weten het Nederlands kampioenschap springen voor Junioren en voor Young Riders. Toewijzing van deze nationale titels zegt veel over de kwaliteit van het Concours Hippique Mierlo op het concoursterrein van de stal van Eric van der Vleuten aan de St. Sebastiaanweg 14 in Mierlo.

In 2009 nam Albert Zoer het brons mee naar huis. Nathalie van der Mei, vooraf al getipt als outsider, wist het zilver in de wacht te slepen. De regerend Nederlands Kampioen is Jeroen Dubbeldam, die met zijn ruin BMC Van Grunsven Whisper een uitstekende prestatie in de laatste en beslissende manche liet zien. Ook komend jaar belooft weer een spannend kampioenschap te worden, zeker nu wederom de jeugd en Young Riders op landelijk niveau om de titels gaat strijden.

In alle opzichten topklasse
Naast de drie nationale kampioenschappen vinden in Mierlo tevens het NK voor veteranen, de Grand Prix van Mierlo, de landelijke competitie om de Roelofsen Raalte Trophy en de wedstrijden voor ponyrijders in alle rubrieken plaats. Een boordevol programma dus, waaraan zowel kenners als liefhebbers hun hart kunnen ophalen. Want het CH Mierlo staat niet alleen bekend om de sportieve topkwaliteit. Ook als het gaat om de entourage, de sfeer en beleving en vermaak voor jong en oud, geldt Mierlo als een evenement van topklasse. Bovendien is de entree elke dag gratis.

Boordevol programma voor jong en oud
Een bezoek aan het CH Mierlo is een feest voor jong en oud. Op het fraaie concoursterrein zijn onder andere marktkraampjes te vinden, er zijn speeltoestellen voor de kinderen, er is een minikermis, showdemonstraties van tuigpaarden en er kan genoten worden van diverse optredens, bijvoorbeeld tijdens de feestavonden die elke avond in de feesttent worden gehouden. Meer informatie over het programma is ook te vinden op www.chmierlo.nl

Bron: CH Mierlo, foto van Persburo Melissen: Jeroen Dubbeldam, Nederlands kampioen in 2009