Project Gemeente Westland

onderscheiding

Westlanders krijgen koninklijke onderscheiding

Publicatiedatum: 29-04-2010

Ter gelegenheid van Koninginnedag reikt burgemeester Van der Tak van de gemeente Westland op donderdag 29 april a.s. om 9.30 uur koninklijke onderscheidingen uit aan Westlandse inwoners. De feestelijke uitreiking vindt plaats in De Leuningjes in Poeldijk.
In totaal ontvangen 32 Westlanders een koninklijke onderscheiding.

De volgende persoon is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau: De heer P.G.A. Weber te Kwintsheul was van 1994 tot 2010 bestuurslid van de Stichting Herstructurering Westland en van 1999 tot 2008 bestuurslid van de Kom in de Kascommissie, regio Westland. Sinds 1998 is hij bestuurslid van de Stichting Haemophilia en vanaf 2000 penningmeester van het bestuur van het Varend Corso Westland. Daarnaast is hij vanaf 2002 tot heden senior consulent van het landelijk Glastuinbouwteam van de Stichting Ondernemersklankbord en vanaf 2005 voorzitter van het bestuur van de Belangenvereniging Kwekers Westlandse Zoom. Ook was hij actief voor de WOS en de sportfederatie Quintus.

De heer Weber heeft de Koninklijke Onderscheiding reeds op 27 april uitgereikt gekregen in verband met zijn afwezigheid op 29 april.

De volgende personen worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau:
Mevrouw A. van den Akker-Lodder te Monster is vanaf 1990 tot heden secretaris en coördinator van de jaarlijkse collecte van de Kankerbestrijding in Monster. Ook was zij 11 jaar lang bestuurslid van de vereniging Protestants Christelijk Onderwijs en 17 jaar lid van het team ouderenwerk van de Nederlandse Hervormde Gemeente in Monster.

De heer J.P. Bakker te Naaldwijk is al vele jaren actief als vrijwilliger/ambtsdrager binnen de Nederlands Hervormde Gemeente. Daarnaast was hij van 1978 tot 2002 bestuurslid van de stichting Streek- en Tuinbouwhistorie Westland. Vanaf 2002 is hij vrijwillig bij het Westlands Museum. Ook was hij bestuurslid/penningmeester van de Stichting Jeugd Westland en is hij voorzitter van de stichting Steun Gezondheidzorg Naaldwijk/Honselersdijk.
Mevrouw A.W.M. Berendse-Jeuken te Naaldwijk was van 1970 tot 1980 betrokken bij het Vrouwenhuis in 's-Gravenzande en van 1978 tot 1988 bij het opzetten van het gespecialiseerd maatschappelijk werk voor tuinders en hun partners. Gedurende 21 jaar heeft zij zich actief ingezet voor maatschappelijk werk en diverse projecten, zoals zelfhulpgroepen en Bureau Slachtofferhulp Westland. Vanaf 1996 is zij actief (bestuurs)lid van Lionsclub Westland De Glazen Stad. Sinds 2004 is zij voorzitter van de Stichting Welzijn Westland en de Stichting Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg. Ook is zij betrokken bij de initiatiefgroep Hospice.

Mevrouw L. van den Berg te Monster was van 1974 tot 2009 vrijwilliger bij de Koninklijke Nederlands Vereniging EHBO, afdeling Monster. Daarnaast is zij sinds 1980 actief als vrijwilliger bij de EHBO en Bedrijfshulpverlening van Rijkswaterstaat. Ook was zij 21 jaar vrijwilliger bij de Nederlands Lapidaristen Club en is zij jarenlang mantelzorger geweest.

De heer M.J. Bolle te Monster was van 1982 tot 1990 raadslid van de gemeente Monster en is van 1985 tot heden bestuurslid van zwem- en recreatiecentrum De Boetzelaer. Van 1990 tot 1998 was hij bestuurslid van de sporthal De Wielepet en nauw betrokken bij de voorbereiding en totstandkoming van deze sporthal. Van 1990 tot 1997 was hij voorzitter van de Beheerscommissie.

De heer N.T.J. van den Broek te Monster was vele jaren adviseur voor collega-tuinders, voorzitter van de studieclub Tuinbouw en lid van de Financiële Commissie van veiling Zwartendijk (Naaldwijk) en later lid van de Commissie van Toezicht van veiling Westland-Zuid te 's-Gravenzande. Daarnaast was hij van 1938 tot 1949 als vrijwilliger actief voor de verkennerij in Poeldijk. Decorandus was verder actief als vrijwilliger bij de parochie Sint Machutus, de Katholieke Bond van Ouderen en de Stichting De Westlandse Druif. Ook was hij 34 jaar lid van de dragersvereniging Sint Barbara.

De heer A.A. van Gaalen te Monster was van 1998 tot 2009 vrijwilliger en bestuurslid bij de stichting Varend Corso Westland. Verder is hij actief als vrijwilliger bij de Westlandse Druiventuin en de Plusbus van de Stichting Welzijn Westland. Ook was hij gedurende een reeks van jaren secretaris van de Club voor Bedrijven Monster-Poeldijk.

De heer L.A. van Gaalen te Monster was van 1968 tot 1998 lid van de vrijwillige brandweer in Monster. Daarnaast is hij vanaf 1998 tot heden als vrijwilliger/bestuurslid actief bij het KNRM station Ter Heijde. Verder heeft hij een grote bijdrage geleverd aan het tot stand komen van een geheel nieuw boothuis en de vernieuwing van het reddingsmateriaal.

Mevrouw J.L.M. Hakvoort te Naaldwijk is al 31 jaar actief als vrijwilliger bij de St. Adrianusparochie in Naaldwijk. Ook is zij vanaf 1989 tot heden actief als vrijwiliger bij de voetbalvereniging RKVV Westlandia en bij het organiseren van dans- en klaverjasavonden in de Binnenhof in Naaldwijk. Verder assisteert zij in verschillende bejaarden- en verpleeghuizen. Vanaf 1995 is zij vrijwilliger bij De Zonnebloem.

De heer N. van Haren te Naaldwijk is vanaf 1994 vrijwilliger bij het Verpleeghuis De Naaldhorst en bij de Stichting Paus Johannes XXIII. Van 1987 tot 1994 was hij voorzitter van de oudercommissie van de Christelijke LOM-school De Bergpas in Naaldwijk.

Mevrouw A.C. Hendriks-Lastdrager te Honselersdijk is vanaf 1981 vrijwilliger bij de Parochie Onze Lieve Vrouw van Goede Raad. Daarnaast was zij vele jaren actief als vrijwilliger en bestuurslid van het Katholiek Vrouwengilde, afdeling Honselersdijk. Sinds 1998 is zij voorzitter van De Zonnebloem, afdeling Honselersdijk en was zij 10 jaar vrijwilliger bij het radioprogramma Wekker.

De heer C.D. Hendriks te Naaldwijk is vanaf 1979 in diverse (bestuurs)functies actief binnen de Scouting. Sinds 2001 is hij voorzitter van het Beheerteam Scoutingkampeerterrein Staelduin. Ook is hij lid van het coördinatieteam van de Scouting Labelterreinen.

De heer J. Keijzer te De Lier was van 1973 tot 1983 bestuurslid van gymnastiekvereniging SV De Lier. Sinds 22 jaar is hij in diverse functies actief binnen de Gereformeerde Kerk in De Lier. Ook is hij vanaf 2000 penningmeester van de Protestants Christelijke Ouderenbond Zuid-Holland en vanaf 2002 (bestuurs)lid van de plaatselijke afdeling van het CDA. Verder is hij sinds 1994 voorzitter van de Huurdersvereniging Westland en rechtsvoorgangers.

De heer E.J. Kuiper te Monster was ruim 36 jaar actief als vrijwilliger (o.a. kerkvoogd/kerkrentmeester) bij de Hervormde Gemeente Ter Heijde aan Zee. Ook vervulde hij gedurende 15 jaar diverse (bestuurs)functies binnen de Koninklijke Metaalunie en was hij 14 jaar lang actief in de AVAG, een overkoepelende organisatie voor tuinbouwgerelateerde toeleveringsbedrijven.

Mevrouw C.H.M. Langelaan-Zuiderwijk te Poeldijk was 17 jaar lang vrijwilliger bij de Sociëteit Samen Sterk, een ontmoetingsplaats voor mensen met een lichamelijke handicap. Sinds 1989 is zij vrijwilliger (waaronder kok bij de afdeling Dagbehandeling) bij het Verzorgingshuis De Backerhof in Poeldijk.

Mevrouw C.T. van der Lans-van der Kley te 's-Gravenzande is vanaf 1968 actief als (bestuurs)lid van De Zonnebloem, afdeling 's-Gravenzande respectievelijk afdeling Westland. Ook was zij 15 jaar lang secretaris van de Volksuniversiteit 's-Gravenzande. Verder is zij sinds 1996 vrijwilliger bij en bestuurslid van de Kunstuitleen Westland.

De heer C. van der Meer te 's-Gravenzande was gedurende 15 jaar organist van de Gereformeerde Gemeente Monster, 25 jaar organist van de Nederlandse Hervormde Kerk in Ter Heijde en 28 jaar organist van de Gereformeerde Kerk in 's-Gravenzande. Daarnaast is hij al 26 jaar begeleider van het Ichtus kerkkoor in 's-Gravenzande en 11 jaar begeleider van het koor Excelsior in Monster.

Mevrouw E.C.W. Mosterd-Groenendijk te Naaldwijk was 39 jaar lang vrijwilliger en bestuurslid bij de Nederlands Bond van Plattelandsvrouwen en 26 jaar actief lid van Zwemvereniging De Hoogwerf. Ook was zij coördinator van de collecte van de Nierstichting in Naaldwijk. Daarnaast organiseert zij vanaf 1981 tot heden klaverjasavonden voor de vrijwillige brandweer en de politie van Naaldwijk. Ook vervulde zij functies in het onderwijs, het kindervakantiewerk, de Sociëteit van alle Gezindten en de watersportvereniging Willemstad.

De heer L.C. van Nierop te 's-Gravenzande was van 1970 tot 1997 penningmeester en van 1997 tot heden voorzitter van de tafeltennisvereniging Smash. Ook is hij sinds 2001 penningmeester van een stichting die zich inzet voor de zorg van gehandicapten.

De heer C.A.A. Oosterveer te Monster is vanaf 1984 actief lid van het parochieel zangkoor St. Caecillia. Ook is hij sinds 1984 vrijwilliger bij de parochie Onze lieve Vrouwe van Altijd Durende Bijstand. Daarnaast is hij ruim 13 jaar bestuurslid van de biljartclub De Carambole en was hij 16 jaar actief als lid van de volksdansgroep VODAMO.

De heer W.A.M. den Ruijt te Wateringen was naast zijn functie als kantinebeheerder bij de Omnivereniging Velo gedurende 33 jaar kok bij de twee zomerkampen die jaarlijks voor de jeugd van Velo worden georganiseerd. Ook was hij van 1972 tot 1984 vrijwilliger bij de carnavalsvereniging De Jolige Druif en sinds 1980 is hij vrijwilliger bij de Katholieke Bond van Ouderen.

De heer M.A.J. van der Spek te De Lier was van 1985 tot 2003 lid van de Raad van Toezicht van de Stichting Jeugdhulpverlening Delft/Den Haag. Gedurende 9 jaar was hij penningmeester van de Stichting Openbare Bibliotheek in De Lier en vanaf 1994 is hij penningmeester van het Genootschap Oud-Westland ten Naaldwijk. Daarnaast heeft hij zich jarenlang in diverse functies ingezet voor het kerkelijk leven.

De heer W.J. van Staalduinen te Wateringen is vanaf 1977 tot heden secretaris van de Westlandse Aquariumvereniging Azolla. Verder is hij sinds 1997 lid van de werkgroep exposities van de Culturele Raad Wateringen en sinds 1999 vrijwilliger bij De Ark in Wateringen. Ook was hij 14 jaar lid van de vrijwillige brandweer van Wateringen.

De heer A. Storm te Wateringen was van 1994 tot 2004 raadslid van de voormalige gemeente Wateringen en diverse jaren actief voor de plaatselijke VVD en de commissie Bestuurlijk Herindeling Westland. Verder was en is hij als vrijwilliger actief voor de handbalvereniging Van der Voort Quintus, het project Jong ondernemen, de Open-monumentencommissie en de beheerstichting de Eendenburcht.

De heer A. van der Tang te Monster is vanaf 1964 tot heden lid/vrijwilliger bij de Monsterse Reddingsbrigade. Hij draaide vele diensten tijdens het bewakingsseizoen en coördineerde als strandwachtcommandant vele reddingsacties. Ook leidde hij op voor het Strandwachtdiploma en is hij actief als zwemtrainer en instructeur.

De heer A.A.C.M. Thoen te Monster was van 1996 tot 2000 medeorganisator van de Westerhonkloop waarvan de opbrengst naar een goed doel ging. Vanaf 2000 tot heden was hij medeorganisator en drijvende kracht van de Wollebrandcross. De Wollebrandcross is een jaarlijks evenement met diverse sportactiviteiten, waarvan de opbrengst ten goede komt aan meerdere goede doelen.

De heer F.V. Valstar te Naalwijk is vanaf 1965 tot heden (45 jaar) diaken van de Protestante gemeente in Naaldwijk, voorheen de Gereformeerde Kerk in Naaldwijk.

De heer F.C. van Velthoven te Poeldijk is vanaf 1977 tot heden secretaris van de Vrienden van Pius X en vanaf 1981 actief als bestuurslid van de voetbalvereniging SV Verburch. Daarnaast is hij al 23 jaar secretaris van het dorpsblad De Poeldijker. Verder was hij 15 jaar bestuurslid van De Leuningjes in Poeldijk en is hij vanaf 1991 actief als (bestuurs)lid van het CDA.

De heer K. Versteeg te Naaldwijk was 31 jaar lang ledenadministrateur van gymnastiekvereniging DOS Naaldwijk. Verder is hij vanaf 1998 vrijwilliger bij de Seniorensoos in Naaldwijk. Ook was hij vele jaren actief binnen de Gereformeerde Kerk in Naaldwijk.

Mevrouw C.L.M van Wijk-Wenneker te Naaldwijk is vanaf 1983 tot heden vrijwilliger bij het Nederlands Rode Kruis, afdeling Westland. Zij is wekelijks actief als docent en verpleegkundige en als begeleider van vrijwilligers bij het Rode Kruis. Daarnaast is zij sinds 1995 lid van de Parochiële Charitatieve Instelling van de Adrianusparochie in Naaldwijk.

Mevrouw M.J.T Zwinkels-van Kester te Wateringen is sinds1974 actief als vrijwilliger bij de National Vereniging de Zonnebloem, afdeling Wateringen en de Parochie St. Jan de Doper in Wateringen. Ook is zij al 13 jaar mantelzorger van een familielid.