Gemeente Hilversum

Hilversums oorlogsboek voor kinderen Lorentzschool

publicatiedatum: woensdag 28 april 2010

Iedere leerling uit groep 7 en 8 van de Lorentzschool heeft gratis het boek `Oorlog zonder vader' gekregen. Wethouder jeugdzaken Erik Boog ging woensdag 28 april naar de school om deze boeken uit te delen. Ook Martine Letterie, de schrijfster van het boek, was van de partij. Zij heeft twee lessen gegeven. Alle andere basisscholen van Hilversum hebben twee exemplaren voor hun eigen bibliotheek gekregen.

Het boek speelt zich af in Hilversum op de Lorentzschool tijdens de Tweede Wereldoorlog. De vader van de schrijfster heeft namelijk in de oorlogsperiode op deze school gezeten.

65 jaar
Dit jaar is het 65 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog eindigde. Voor kinderen van nu is dat lang geleden en ver weg. Het is belangrijk dat ze de geschiedenis van deze periode leren kennen en begrijpen wat er gebeurd is. Jeugdboeken spelen hierbij een belangrijke rol. Die zorgen ervoor dat de feiten tot leven komen en dat namen een gezicht krijgen.

Het project
Om te zorgen dat belangrijke aspecten van de Tweede Wereldoorlog niet vergeten worden, initieerden `De Schrijvers van de Ronde Tafel' het project Vergeten Oorlog. Binnen dit project schrijven verschillende auteurs jeugdboeken over de Tweede Wereldoorlog. Het is bestemd voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Winnen?
Nieuwsgierig geworden naar dit Hilversumse boek? Wij geven drie exemplaren weg. Mail naar t.rensen@hilversum.nl Vergeet niet je adres en naam in de mail te zetten. Onder alle inzenders zullen wij de drie exemplaren verloten. Mail & Win!