Wageningen Universiteit en Researchcentrum

29 apr 2010
Nummer: 025

De Raad van Bestuur van Wageningen UR heeft prof. dr. Raoul Bino (53) benoemd tot Algemeen Directeur van de Agrotechnology & Food Sciences Group (AFSG) van Wageningen UR. Bino volgt per 1 juli dr. Peter van der Elzen op die op 1 januari jongstleden voorzitter werd van de Raad van Bestuur van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis in Woerden.

Raoul Bino is geen onbekende voor Wageningen. Van 2005 tot 2009 was hij Algemeen Directeur van de Plant Sciences Group (PSG). Daarvoor werkte hij als onderzoeker bij verschillende onderdelen van PSG en gaf hij leiding aan meerdere onderzoeksgroepen. Bino studeerde Biologie aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde in 1986 in Wageningen. Vorig jaar trad hij in dienst bij de TU Delft als decaan van de faculteit Technische Natuurwetenschappen.

Bino heeft uitgebreide ervaring met het management van marktgerichte onderzoeksactiviteiten en heeft daarnaast, met meer dan 90 peer reviewed publicaties, een goede wetenschappelijke reputatie. Hij is lid van meerdere internationale wetenschappelijke gremia. Ook is hij bijzonder hoogleraar in de Metabolomica van Planten bij Wageningen University.

De Agrotechnology & Food Sciences Group van Wageningen UR bestaat uit het departement Agrotechnologie en Voedingswetenschappen van Wageningen University en het contractresearchinstituut Food & Biobased Research.