Deltion College


nieuws

29-04-10

Spectaculaire rally voor het Deltion Rallyteam in Namen

Het Deltion Rallyteam heeft het weekend van 23 t/m 25 april jl. met de Skoda Fabia WRC deelgenomen aan de Rally van Wallonië in en nabij het Belgische Namen. Door de heuvelachtige omgeving, hoge snelheden, het gravel en de jumps was een uitdagende rally voor de rijder Eric Bolhaar en navigator Gert Kamphuis. In het klassement eindigde het team op de 33e plaats.

"We kregen de auto naarmate de rondes vorderden steeds beter onder controle", aldus rijder Eric Bolhaar. Ook het serviceteam, bestaande uit studenten en leraren van de afdeling Motorvoertuigen, Carrosserie- en Tweewielertechniek, moest het weekend hard aan de bak. Gedurende de race moesten ze onder andere een band, versnellingsbak en een bumper vervangen. "Door structuur aan te brengen in de handelingen, verliepen de services erg goed", aldus Jelle van der Veen, leraar Motorvoertuigen.

De komende weken prepareert het serviceteam de auto voor de volgende rally, de ELE Rally in Helmond. Deze vindt plaats op 4 en 5 juni a.s. Klik hier voor een reportage van de rally in Namen.
---