Gemeente Urk

Extra geld voor scholingsbonus en ervaringscertificaat

EVC en EVP, wat is dat?
Een Ervaringscertificaat (EVC) en Ervaringsprofiel (EVP) kunnen goed worden ingezet voor werknemers die op zoek moeten naar ander werk. Bijvoorbeeld omdat er tijdelijk minder werk is en tijdelijke contracten niet verlengd worden. Met zoân EVP of EVC wordt in kaart gebracht welke kwaliteiten een werknemer heeft, ook de kwaliteiten die (nog) niet met diplomaâs aangetoond kunnen worden.

Kunt u profiteren van extra geld voor omscholing en Ervaringscertificaat?
Het kabinet had al extra geld uitgetrokken voor omscholing en voor het EVC en EVP, maar vorige week zijn de mogelijkheden om van de scholingsbonus gebruik te maken verruimd. Dat geldt ook voor de criteria voor de vergoeding van EVC en EVP. De regelingen kunnen ook van toepassing zijn op medewerkers die inmiddels al in dienst zijn. Let op: deze verruimde regeling geldt alleen voor 2010, het is dus raadzaam om snel na te gaan of een van deze regelingen interessant voor u is. Daarvoor is een handige internettool beschikbaar, die snel laat zien of u in aanmerking komt, voor welk bedrag en hoe de procedure loopt.

Scholingsbonus
Werkgevers konden tot nu toe alleen een scholingsbonus krijgen als zij een met ontslag bedreigde werknemer in dienst namen die maximaal vier weken werkloos was. Nu mag de periode tussen de nieuwe en voorafgaande dienstbetrekking maximaal drie maanden beslaan. Op de website www.flevoland.lerenenwerken.nl kunt u checken of u in aanmerking komt voor de scholingsbonus of een tegemoetkoming.
Vergoeding van de inzet van het Ervaringscertificaat en Ervaringsprofiel gold tot voor kort alleen voor met werkloosheid bedreigde werknemers die nog geen startkwalificatie hadden. De vergoeding van de inzet van EVC en EVP geldt nu voor alle met ontslag bedreigde werknemers. Hebt u vragen of opmerkingen, dan kunt u contact opnemen via flevoland@lerenenwerken.nl of kijken op de website www.flevoland.lerenenwerken.nl.