Pilot Experience in Militaire Luchtvaart Museum te Soesterberg

29/04/2010 15:45

Militaire Luchtvaart Museum

Heb je altijd al piloot willen worden? Of willen weten wat een F-16 vlieger meemaakt tijdens een missie? Dit is je kans! Waan jezelf een ware vlieger en bezoek van 1 t/m 9 mei 'The Pilot Experience' in het Militaire Luchtvaart Museum. Neem plaats in de speciaal opengestelde cockpits en simulators en luister naar het verhaal van een echte F-16 vlieger. In het Flying Centre kun je een opleiding tot vlieger volgen en op het buitenterrein dit jaar een uniek spektakel: een full-motion simulator waarin je met je hele familie een vlucht met een F-16 straaljager kunt meemaken!

Spectaculaire F-16 simulator en open cockpits

Met 14 personen tegelijk mee maken wat een F-16 vlieger ervaart in de lucht? Het kan tijdens The Pilot Experience in de unieke full-motion simulator opgesteld op het buitenterrein! Gratis voor de hele familie of met al je vrienden.

Daarnaast gaat een aantal van de gewoonlijk gesloten cockpits open voor publiek. Je krijgt de gelegenheid een kijkje te nemen in een lestoestel en mag plaatsnemen op de stoel van een jachtvlieger of een helikoptervlieger. In onze F-16- en zweefvliegsimulator kun je vervolgens zelf het virtuele luchtruim kiezen.

Opleiding tot vlieger in het Flying Centre

Wat moet je eigenlijk allemaal kunnen om een goede vlieger te zijn? Via de landingsbaan van het Flying Centre land je in de wereld van het vliegen. Hier start de opleiding tot vlieger. Aan de hand van een instructiekaart voer je opdrachten uit en kom je erachter of je het in je hebt om vlieger te worden. En heb je alle opdrachten met goed gevolg afgelegd, dan ontvang je het felbegeerde vliegbrevet.

Verhalen van een F-16 vlieger

Kapitein-vlieger Tobias Schutte, vlieger van het F-16 Solo Display Team van de Koninklijke Luchtmacht, geeft op woensdag 5 mei en op vrijdag 7 mei een presentatie over zijn werk en vertelt over zijn ervaringen als F-16 vlieger. De presentaties vinden op beide dagen plaats om 13.00 en 15.00 uur.

Theatervoorstellingen

Op dinsdag 4 en woensdag 5 mei presenteert het Militaire Luchtvaart Museum de voorstelling 'Dutchie' over de belevenissen van een Nederlandse Spitfire-vlieger in dienst van de Royal Air Force tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze gratis voorstelling is op dinsdag 4 mei te zien om 13.00, 14.00 en 15.00 uur en op woensdag 5 mei om 14.00 uur.

Beleef The Pilot Experience in het Militaire Luchtvaart Museum op zaterdag 1 mei en zondag 2 mei van 12.00 - 16.30 uur, op dinsdag 4 mei t/m vrijdag 7 mei van 10.00 - 16.30 uur en op zaterdag 8 mei en zondag 9 mei van 12.00 - 16.30 uur.

The Pilot Experience wordt georganiseerd in samenwerking met de Afdeling Personeelsvoorziening van de Koninklijke Luchtmacht.

Het Militaire Luchtvaart Museum is geopend op dinsdag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 16.30 uur, op zaterdag van 12.00 uur tot 16.30 uur (april t/m november) en op zondag van 12.00 uur tot 16.30 uur. Het museum is gesloten op maandag, Nieuwjaarsdag, eerste paasdag, Koninginnedag, eerste Pinksterdag en beide kerstdagen. Op tweede Paasdag, tweede Pinksterdag en Hemelvaartsdag is het museum geopend van 12.00 uur tot 16.30 uur. De toegang tot het museum is gratis.





http://www.militaireluchtvaartmuseum.nl

http://www.militaireluchtvaartmuseum.nl