Gemeente Purmerend

Denk mee over het Waterlands OV

29 april 2010

Inspraak OV-concessie Waterland 2011 - Eind 2010 wordt het openbaar vervoer in de regio Waterland opnieuw aanbesteed. Het dagelijks bestuur van de Stadsregio Amsterdam heeft op 22 april het ontwerp Programma van Eisen (PvE) voor de OV-concessie Waterland vastgesteld.

Deze concessie geeft een vervoerbedrijf het exclusieve recht om openbaar vervoer te verrichten binnen het concessiegebied Waterland vanaf 12 december 2011.
Het ontwerp PvE bevat de eisen die aan het openbaar vervoer worden gesteld in de gemeenten Waterland, Beemster, Edam-Volendam, Landsmeer, Purmerend, Wormerland en Zeevang.
Aan deze eisen moet het toekomstige vervoerbedrijf ten minste voldoen. Het gaat om zaken als de frequentie, het lijnennet, de kwaliteit van de bussen en reisinformatie.

Tijdens de inspraakperiode heeft u de gelegenheid om uw zienswijze op het ontwerp PvE naar voren te brengen. Tot 17 juni 2010 kunt u een zienswijze indienen. Daarnaast worden de Reizigersadviesraad en de adviescommissies openbaar vervoer van de Stadsregio om advies gevraagd. De inspraakreacties en adviezen zullen bij de definitieve besluitvorming over het PvE worden betrokken.

Hoe kunt u uw zienswijze indienen?
Het ontwerp PvE staat op de website van de Stadsregio Amsterdam: http://www.stadsregioamsterdam.nl/ onder de banner `OV-concessie Waterland' en is op te vragen bij het secretariaat van de Stadsregio, tel. 020-5273700.

U kunt vóór 17 juni 2010 uw mening kenbaar maken per post of per e-mail:

Postadres: Stadsregio Amsterdam
o.v.v. Inspraak concessie Waterland.
Postbus 626
1000 AP Amsterdam

e-mail: ovwaterland2011@stadsregioamsterdam.nl

Vergeet niet uw naam en adres bij uw zienswijze te vermelden.

De Stadsregio Amsterdam
Zestien gemeenten samen voor bereikbaarheid, leefbaarheid en economische ontwikkeling. De gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Beemster, Diemen, Edam-Volendam, Haarlemmermeer, Landsmeer, Oostzaan, Ouder-Amstel, Purmerend, Uithoorn, Waterland, Wormerland, Zaanstad en Zeevang vormen samen de Stadsregio Amsterdam.