Ingezonden persbericht


()

Persbericht

PvdA blij met kansen voor Rotterdams talent

Coalitieakkoord legt goede basis voor een stevig en sociaal Rotterdam

Rotterdam, 29 april 2010 - De PvdA is verheugd over het coalitieakkoord dat gisteravond is gesloten tussen PvdA, D66, VVD en CDA. Fractievoorzitter Dominic Schrijer:"We zijn erg blij met de afspraken in het akkoord. Het Rotterdamse talent, onze jeugd, krijgt volop extra aandacht en kansen. Het is een stevig en sociaal akkoord dat ervoor zorgt dat mensen zich thuis voelen in de stad. Dat zijn voor de stad belangrijke speerpunten."

Eén van de belangrijke punten in het coalitieakkoord is het bieden van kansen aan Rotterdams talent. Daarom investeert het college in onderwijs, werk en sport. Daarnaast gaat het college ook door met het veilig en leefbaarder maken van onze wijken.

Zo zijn er in het akkoord afspraken gemaakt over de verdubbeling van het aantal brede scholen in Rotterdam en wordt het aantal scholen dat hun leerlingen 6 uur extra lestijd aanbiedt ook verdubbeld. Schrijer:"Bovendien komt er nog meer aandacht voor schoolverlaters, krijgt deelname aan sport een grote impuls en wordt het PvdA idee van de werkloosheidsvrije wijken overgenomen. Zo kunnen we alle Rotterdammers een eerlijke kans bieden mee te doen."

Gratis OV voor 65+ers blijft

In het akkoord is afgesproken dat het openbaar vervoer voor ouderen gratis blijft. Schrijer:"We blijven volop investeren in een stad waar Rotterdammers zich veilig en thuis voelen. We zijn heel erg blij dat we het gratis OV voor 65+ers veilig hebben kunnen stellen."

Financieel solide

Voor de PvdA was het van groot belang dat het akkoord sociaal goed ingevuld kon worden, ondanks de onvermijdelijke bezuinigingen in deze economische tijden en de aankomende rijksbezuinigingen. Schrijer:"Het akkoord gaat uit van een solide financieel beleid. We gaan de uitdaging aan om met minder, meer te doen. We maken de noodzakelijke keuzes en presenteren tegelijkertijd een ambitieus investeringsprogramma."

Vertrouwen in de samenwerking

Het coalitieakkoord is het mooie resultaat van een periode van intensieve gesprekken met de verschillende partijen onder leiding van formateur Hans Smits. Schrijer:"We hebben door de gesprekken van de afgelopen drie weken veel vertrouwen gekregen in de samenwerking en zijn met recht trots op het resultaat. Met dit akkoord hebben we een stevige en sociale basis kunnen leggen voor een stabiel stadsbestuur. De samenwerking tussen de vier partijen kiest voor een werkwijze met veel ruimte voor de gemeenteraad en een grote betrokkenheid van de Rotterdamse burgers. Wij gaan de komende vier jaar voor een stad waarin alle Rotterdammers meetellen én meedoen!"

Einde bericht

Voor meer informatie:

Fractievoorzitter Dominic Schrijer: 06 102 622 50 of Richard Moti: 06 512 57 344

hartelijke groet,




Ingezonden persbericht