Gemeente Overbetuwe

uitbreidingsplan De Breekenhof

Gemeente vraagt rijkssubsidie aan voor uitbreidingsplan De Breekenhof

29 april 2010

Gemeente Overbetuwe vraagt subsidie aan bij de Rijksoverheid in het kader van de Stimuleringsregeling Woningbouw 3e Tranche. De subsidie wordt aangevraagd voor acht nieuwbouwwoningen aan de Ganzenvoet in de wijk De Breekenhof in Driel. De gemeente wil hiermee, op verzoek van de ontwikkelaar, een positieve impuls geven aan de verkoop van de woningen. De subsidie komt geheel ten goede van de kopers. Het Rijk beslist uiterlijk 18 juni 2010 of de subsidieaanvraag wordt toegekend.

Subsidieaanvraag

De gemeente vraagt een subsidie aan van EUR 60.000,-. Zelf moet de gemeente 50% bijdragen, dus een bedrag van EUR 30.000,-. Het bouwplan omvat acht woningen. Omgerekend komt het neer op een bedrag van EUR 11.250,- per woning. Deze subsidie komt geheel ten goede van de (toekomstige) kopers. Twee van de acht woningen waren al verkocht, ook deze kopers ontvangen de subsidie. De gemeente hoopt de verkoop van de overige zes woningen te stimuleren zodat begonnen kan worden met de bouw.

Voorwaarden

Het Rijk heeft 100 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de derde tranche stimuleringsregeling woningbouwprojecten. De subsidie is bedoeld om bouwprojecten te ondersteunen die door de economische crisis zijn stilgevallen of niet zijn gestart. Om de subsidie te kunnen krijgen, moet de gemeente aan de volgende voorwaarden voldoen:
* De subsidieaanvraag moet uiterlijk 10 mei zijn ingediend;
* De bouwkundige werkzaamheden moeten uiterlijk 31 december zijn gestart;

* De gemeente mag de grondprijs voor het betreffende project niet verhoogd hebben sinds maart 2009;

* En de gemeente moet zelf een eigen bijdrage leveren van minimaal 50% van het gevraagde subsidiebedrag.

Gemeente Overbetuwe financiert de kosten uit het budget voor Grondcomplex De Breekenhof. De kosten worden alleen gemaakt als het Rijk de subsidie inderdaad toekent.