Ingezonden persbericht

Grote belangstelling voor deelname aan HISWA te water 2010

Driebergen, 29 april 2010 - Met nog ruim 4 maanden te gaan, prijken er nu al 320 schepen op de botenlijst van de HISWA te water 2010. De komende maanden komen daar naar verwachting nog een kleine honderd bij. Hiermee is het publiek verzekerd van een indrukwekkend aanbod van nieuwe sloepen, zeiljachten, catamarans, motorjachten en sportboten. De HISWA te water vindt plaats van 31 augustus tot en met 5 september in Marina Seaport IJmuiden. De Exclusieve Preview staat voor maandagavond 30 augustus op het programma.

Alle bekende merken zeiljachten

De HISWA te water maakt haar reputatie als meest complete bootshow van Europa ook dit jaar weer helemaal waar. De belangstelling voor deelname is zowel van seriebouwers als van jachtbouwers van semi custom-built zeiljachten groot. Het resultaat is een mooie lijst van verschillende merken die straks aan de steigers te bewonderen zijn. Dit zijn bijvoorbeeld Arcona, Bavaria, Bénéteau, Contest, C-Yacht, Dehler, Dufour, Grand Soleil, Hallberg Rassy, Hanse, Hunter, Island Packet, Jeanneau, Maxi, Moody, Najad, Ovni, Saffier, Sunbeam, Winner en X-Yachts. Ook diverse jachtbouwers van custom-built zeiljachten hebben hun deelname bevestigd en tonen veelal een primeur, waaronder de Axonite 69 van K&M Yachtbuilders. Een nieuwe naam voor de HISWA te water bij de zeiljachten is de Sentijn 37IQ van OceanPeople. Als primeurs zullen de Breehorn 48, de Contest 57CS, de Zeeman 41, de Xc38, de Xc50, de Jeanneau Sun Odessey 33i, de Jeanneau Sun Odessy 42, de Swan 60, de Nautitec 44.1, de Bénéteau Oceanis 58, de Lagoon 450, de Marina 985 en de Dufour 375 veel aandacht trekken.

Primeurs

Bij de motorboten zijn praktisch alle exposanten van voorgaande jaren weer vertegenwoordigd. Enkele opvallende primeurs zijn hier de VanDutch 30, de Infinity 501 van Holterman Yachting, de Noaber 47 van Consonant Yachts, de Wajer Osprey 32, de Eagle 1700 cabrio van Zijlmans Jachtbouw, de Princess MY72 en Princess V62, de Bénéteau Swift-Trawler 52 en de Luna 34 van Brandsma Jachten. Ook het aanbod in het segment van de sloepen lijkt niet onder te doen voor dat van vorig jaar, met onder meer de Long Island 25 Sportsman en Runabout, de Lifestyle 930 Tender van Suydersee Boat Import en de Interboat 680 en Intender 660 als aangekondigde primeurs.

Tevreden

Farouk Nefzi, directeur van HISWA Multimedia, is heel tevreden over de stand van zaken tot nu toe: "Vorig jaar waren het best spannende tijden. We merken nu, precies een jaar later, dat exposanten minder terughoudend zijn. Er zit weer duidelijk beweging in de markt en het is goed om te merken dat importeurs en jachtbouwers weer massaal kiezen voor de HISWA te water en veel van hen ook nog eens flink gaan uitpakken op onze bootshow."

Nieuw: Pier7

Nieuw op de HISWA te water 2010 is Pier7, een speciaal paviljoen op de kade voor boten kleiner dan zeven meter. Daarmee zet de organisatie dit segment voor het eerst in deze vorm nadrukkelijk in de schijnwerpers. Alle tentoongestelde boten in dit paviljoen worden gepresenteerd op een bok of trailer aan het einde van de pier van de jachthaven. Het paviljoen heeft een sfeervolle uitstraling met lounge en terras. Onder andere West Yachting, Dragon Marine en Sailcenter Nederland presenteren hier diverse typen boten.

CuliBoot: Sfeervol en smaakvol

Een bijzonder initiatief op de HISWA te water 2010 is de CuliBoot gecatered door Food on Tour, onlosmakelijk verbonden met Jonnie en Thérèse Boer. Net als in hun restaurants gaat het bij Food on Tour om verfijnde smaken en een uitgelezen gastheerschap. De witte en zwarte brigade van Food on Tour is door de familie Boer opgeleid. Smaaksensaties en food design zijn de kernwoorden waar bezoekers van de HISWA te water straks van kunnen gaan genieten. In een bijzondere entourage, namelijk aan boord van de sfeervolle M.S. Zuiderzee met prachtig uitzicht op alle fonkelnieuwe schepen in de jachthaven, krijgen zij een smaakvol palet van exclusieve gerechten voorgeschoteld.

HISWA te water 2010

De HISWA te water vindt plaats in jachthaven Marina Seaport IJmuiden. De bootshow is van dinsdag 31 augustus tot en met zondag 5 september 2010 geopend. Van dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 18.00 uur. Op maandagavond 30 augustus vindt van 18.30 tot 22.30 uur de Exclusieve Preview plaats. Meer informatie over de HISWA te water 2010 is te vinden op www.hiswa.nl/hiswatewater.

Noot aan de redactie/