Gemeente Harenkarspel


Viering 65 jaar bevrijding met theater voor kinderen

Theatermaakster Sylvia Wardenaar speelt in deze laatste week van april een kindercabaretvoorstelling voor de kinderen van de hoogste groepen van alle basisscholen van Harenkarspel. De voorstelling heet HOKJESGEEST en staat in het teken van 65 jaar bevrijding.

Wat ik wel zou willen weten, wat noem jij normaal?

Haring, stamppot, dropjes eten, is dat wel normaal?

Oorlog in nog heel veel landen, huizen die ze daar verbranden,

Een kind met een geweer in handen, is dat wel normaal?

Hokjesgeest is een interactieve voorstelling, over kiezen en wat normaal is. Over zwart en wit, oorlog en vrede. Over pesten en erbij horen, geloof en dictatuur. En over vrijheid en herdenken.

Pas op voor de Hokjesgeest!

Want voor je het weet

De kinderen hebben ook op school al gesproken over wat oorlog betekent, over verdraagzaamheid, solidariteit en tolerantie, de viering van 4 en 5 mei, de bevrijding en dit nooit meer. Aan de hand van interviews en gesprekken hebben zij inhoud gegeven aan HOKJESGEEST. sylvia in waarland

Het programma van de voorstellingen is als volgt: Maandag 26 april om 13.30 uur in dorpshuis AHOJ, Dorpsstraat 37 in Tuitjenhorn (voor de hoogste groepen van de Barbaraschool).

Dinsdag 27 april om 13.30 uur in de kerk aan de Raadhuisstraat in Dirkshorn (voor de hoogste groepen van de Meerkoet in Dirkshorn, de Regenboog in Stroet en De Zwerm in Sint Maarten).

Woensdag 28 april om 11.00 uur in het dorpshuis aan de Kerkstraat in Waarland (voor de hoogste groepen van de Sint Janschool).

Donderdag 29 april om 11.00 uur in het dorpshuis aan de Dorpsstraat in Warmenhuizen (voor de kinderen van de Torenven).

Donderdag 29 april om 13.30 uur in het dorpshuis aan de Dorpsstraat in Warmenhuizen (voor de kinderen van de St. Vincentius- en de St. Theresiaschool).

De voorstellingen zijn in besloten kring en bestemd voor de kinderen.

De eerste scholen hebben inmiddels een reactie naar de theatermaakster gestuurd. Hier een greep uit de opmerkingen:

"Dat je ons trakteert op zo'n leuke, boeiende en leerzame voorstelling. Je stond er met heel veel energie in, je maakte interactief theater, waardoor je de aandacht van de kinderen wist vast te houden."

"We mogen heel blij zijn met een artieste zoals jij die mooie gedichten en zichzelf combineert in hele leuke, toegankelijke theatervoorstellingen."

"Echt supergaaf!"


* er zitten goede emoties in de voorstelling


* je kunt goed zien welke persoon je uitbeeldt


* je hebt een goede timing, bijvoorbeeld met het doorspoelen van het Volkslied


* je gebruikt leuke muziek


* knap, dat je alles alleen uitbeeldt


* grappig dat de show niet voor ouders/leerkrachten is bedoeld en dat ook zo wordt gezegd