Gemeente Sittard-Geleen


ONDER EMBARGO TOT MOMENT VAN UITREIKING

Lintjesregen 2010

PERSBERICHT | Sittard-Geleen 28 april 2010 - Burgemeester Sjraar Cox reikt bij gelegenheid van Koninginnedag aan inwoners van de gemeente Sittard-Geleen een Koninklijke Onderscheiding uit. De lintjesregen vindt plaats op donderdag 29 april tussen 10.00 en 12.00 uur in de DSM zaal van de Stadsschouwburg Sittard-Geleen, Mgr. Claessensstraat 2, te Sittard.

Rond 11.45 uur is er gelegenheid tot het maken van een groepsfoto van de gedecoreerden samen met de burgemeester in de Rabobankzaal van de Stadsschouwburg.

De personen die gedecoreerd worden zijn:


1.

Mevrouw J.H.Y. Baetens-Derks (68) uit Sittard

Zij is afgelopen week toegetreden tot het College van Burgemeester en Wethouders van Sittard-Geleen. Dat betekent dat zij geen lid meer is van de gemeenteraad. Sinds 1990 was zij raadslid en wethouder in de voormalige gemeente Sittard en vanaf 2001 tot 2010 was zij raadslid in Sittard-Geleen. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


2.

Mevrouw A.S.C. Bakker-Bom (80) uit Geleen

Zij is meer dan vijftig jaar vrijwilliger geweest in tal van functies, variërend van bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van huisvrouwen, de Protestantse schoolvereniging, Stichting Welzijn voor Ouderen, RIAGG Westelijke Mijnstreek, Rode Kruis Geleen, VVD afdeling Geleen, Remonstrantse Broederschap en de Provinciale Raad voor de Volksgezondheid. Bovendien was zij in de tachtiger jaren lid van Provinciale Staten. Onlangs heeft zij haar laatste vrijwilligerstaak neergelegd.

Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


3.

De heer P.M. Boudewijn (53) uit Sittard

De heer Boudewijn was twintig jaar lang als volksvertegenwoordiger actief. Hij maakte van 1990 tot 1999 deel uit van Provinciale Staten. Van 1998 tot maart 2010 was hij onafgebroken raadslid van de voormalige gemeente Sittard en later van de gemeente Sittard-Geleen. Daarom is hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De onderscheiding voor de heer Boudewijn wordt op woensdag 28 april in besloten kring uitgereikt.


4.

Mevrouw M.J.C. Brands-Keesmekers (90) uit Munstergeleen

Zij ontvangt een Koninklijke onderscheiding vanwege haar bijzondere inzet als mantelzorger. Zij is 70 jaar mantelzorger, eerst voor twee van haar zussen en later voor twee van haar zoons. Zij heeft ervoor gezorgd dat haar twee zoons die leiden aan het syndroom van Usher een hoge mate van zelfredzaamheid hebben bereikt. Beide zonen zijn doofstom en inmiddels ook blind. Nog dagelijks staat zij hen met raad en daad bij. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


5.

Mevrouw J.M.E. Cremers ( (66) uit Munstergeleen

Zij is al 30 jaar bestuurslid bij de Limburgse Katholieke Vrouwenvereniging. Zij is voorzitter van de afdeling Munstergeleen en zij heeft zitting in het provinciaal bestuur van het LKV. Bovendien heeft zij zitting in de werkgroep Alleenstaanden en maakt zij deel uit van de redactie De Spiegel, een tijdschrift dat het LKV periodiek uitgeeft.

Zij was jarenlang bestuurslid bij de huurdersbelangenvereniging Sittard-Munstergeleen. Zij heeft zitting in het bestuur van Gemeenschapshuis Het Trefpunt Munstergeleen en is lid van de muziekcommissie van het Kerkkoor Munstergeleen.

Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Op dit moment is mw Cremers op vakantie. Zij ontvangt haar Koninklijke onderscheiding op een later tijdstip.


6.

De heer J.M.J.H. Comuth (76) uit Sittard

Hij is al dertig jaar vrijwilliger bij de Mondriaan Stichting Maastricht (voorheen Psycho-medisch Streekcentrum Vijverdal). Hij was coördinator van de vrijwilligerswerkgroep Eucharistieviering. Verder is hij initiator en bestuurslid van de Stichting De Hoeksteen, die onder meer een gebedsruimte voor bewoners heeft gerealiseerd. Bovendien is hij al een aantal jaren gastheer bij het Toon Hermans Huis in Sittard. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau


7.

De heer P.J.M. Frantzen (70) uit Geleen

Hij is al 40 jaar bestuurslid van de Oranjevereniging. Verder heeft hij dertig jaar deel uitgemaakt van de Stichting Beheer Hubertushuis en was hij verantwoordelijk voor het onderhoud aan het gebouw. Sinds tien jaar haalt hij dagelijks oud papier op en de opbrengsten hiervan komen ten goede aan Harmonie St. Caecilia 1866 uit Geleen.

Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


8.

De heer P.H.H.M. Geenen (59) uit Geleen

Sinds 1990 is hij politiek actief. Tijdens deze periode als volksvertegenwoordiger was hij raadslid, wethouder en fractievoorzitter. Hij heeft afgelopen week afscheid genomen als raadslid / fractievoorzitter vanwege zijn benoeming tot wethouder van Sittard-Geleen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


9.

De heer A.J.M. Gerards (58) uit Sittard

Hij is secretaris van het landelijke bestuur van de Nederlandse Katholieke Sportbond, afdeling voetbal. Bovendien was hij ook jarenlang notulist bij de NKS voetbal. Hij was secretaris en penningmeester van de VVD afdeling Sittard en bestuurslid bij de regionale VVD-afdeling Westelijke Mijnstreek. Hij is secretaris van het kerkbestuur, administrateur Kerkbalans van de parochie H. Bernadette in Sittard. Bovendien is hij collectant, lector en acoliet. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.


10.

De heer P.M. Hecker (47) uit Holtum

Hij is al jarenlang penningmeester van voetbalvereniging Holtum en tegenwoordig van voetbalvereniging HBS 09. Hij is penningmeester van het kerkbestuur en hij maakt deel uit van de Commissie Financiën van het parochiecluster.

Hij is secretaris van Carnavalsvereniging De Katers en penningmeester van buurtvereniging De Kraoje. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


11.

De heer H.J.G.I. Klaessen (44) uit Sittard

Hij is al jarenlang bestuurslid bij judoclub Dracula uit Margraten en van judoclub To zai. Hij is veertien jaar lid van het bestuur van de Judobond District Limburg.

Hij leidt leerlingen en docenten op bij diverse clubs, organiseert judokampen voor junioren en was de grondlegger van het Limburgs Kampioenschap Gehandicaptenjudo. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


12.

De heer H. Knol (62) uit Geleen

Hij is de initiatiefnemer en organisator van de trainingen en wedstrijden baanrijden op de wielerbaan bij Glanerbrook in Geleen. Hij biedt licentiehouders en recreanten, jong en oud, al jarenlang de gelegenheid om op de wielerbaan te trainen. Vanuit de wijde omgeving wordt hier gebruik van gemaakt. Ook organiseert hij wekelijks wieler-wedstrijden. De totale organisatie ligt in zijn handen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


13.

Mevrouw A.M. Linssen-Deutschmann (68) uit Einighausen

Zij was jarenlang vrijwilliger bij Huize Watersley, de tegenwoordige Stichting Pergamijn. Zij is vrijwilliger bij de Nederlandse Hartstichting, waar zij onder meer collecteorganisator is. Zij maakt deel uit van de Ziekendienst van diverse parochies uit Sittard en zij is al meer dan vijfentwintig jaar penningmeester van de Stichting Oorlogsgravencomité Sittard. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


14.

Mevrouw E.J.L. Meewis-Stans (57) uit Geleen.

Zij is vanaf 1990 onafgebroken politiek actief. Zij was eerst raadslid in Geleen en later in Sittard-Geleen. Bovendien was zij fractievoorzitter en korte tijd wethouder. Vorige week heeft zij vanwege haar benoeming tot wethouder afscheid genomen als raadslid. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


15.

De heer J.J.G. van Neer (53) uit Sittard

Voor Scouting Nederland heeft hij een winkel aan huis. Verder beheert hij de Scoutmobiel, een rijdende winkel waar hij scoutingevenementen in de verre omgeving mee bezoekt. Hij maakt deel uit van de organisatiegroep van Intercamp, een internationaal evenement waar wel zo'n 2500 scouts aan deelnemen. Bovendien is hij secretaris van de Scouting Regio Westelijke Mijnstreek, waar 14 scoutinggroepen deel van uitmaken. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


16.

De heer M.G.A. Pesgens (77) uit Munstergeleen

Hij is bestuurslid van voetbalvereniging SVM Munstergeleen, rijksgecommitteerde die aankomend scheidsrechters beoordeelt. Hij verzorgt bij Fortuna Sittard rondleidingen voor basisscholen. Hij heeft zitting in het Diocesaan Sportfonds Limburg en hij is Coördinator Zuid-Nederland voor de Zwaluwen Jeugd in Actie. Deze instantie werkt samen met de KNVB en genereert geld voor kinderen met een handicap. Verder was hij bestuurslid bij zorgboerderij de Ophovenerhof en maakte deel uit van de Stichting Pastorale Activiteiten in de parochiekerk in de wijk Vrangendael. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


17.

De heer L.H.M. Poeth (61) uit Geleen

Hij is al meer dan tien jaar secretaris van FC Geleen-Zuid. Daarvoor was hij voorzitter van de Jeugdcommissie van de KNVB District Zuid 2. Bovendien was hij vanaf de zeventiger jaren twintig jaar jeugdleider en bestuurslid bij voetbalvereniging Quick 08 de rechtsvoorganger van FC Geleen-Zuid. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


18.

De heer H.C. Schetters (77) uit Geleen

Hij is twintig jaar bestuurslid van buurtvereniging Langs 't Veld. Hij is al tientallen jaren bestuurslid (vice-voorzitter en tegenwoordig voorzitter ) van Begrafenisfonds Lindenheuvel. Hij is bestuurslid van personeelsvereniging VLPCL (de personeelsvereniging van DSM Research) en van de overkoepelende personeelsvereniging SSPL, Stichting Samenwerkende Personeelsvereniging Limburg. Verder maakt hij deel uit van de klussenwerkgroep van de parochiekerk op de Lindenheuvel. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


19.

De heer prof.dr. M.A. Schrijnemakers (92) uit Freeport (Verenigde Staten.)

Binnenkort ontvangt prof. Schrijnemakers uit handen van de Consul-Generaal van de Nederlandse Ambassade in New-York zijn Koninklijke onderscheiding. Hij ontvangt deze vanwege zijn jarenlange inzet als historicus. Van huis uit is hij filosoof - psycholoog, mmaar hij heeft een buitengewone belangstelling voor geschiedenis. Hij geldt als een autoriteit op het gebied van toponymie /nederzettingsnamen in de Euregio. Verder heeft hij talrijke artikelen en boeken geschreven over de historie van Geleen en omgeving. In historische kringen geniet hij hoog aanzien vanwege de kwaliteit van zijn publicaties. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.


20.

De heer T.J.M. Simons (66) uit Geleen

Hij is jarenlang voorzitter en president van Carnavalsvereniging de Sjoutvotte. Hij is bestuurslid geweest van de Samenwerkende Geleense Vastelaovesverenigingen. Hij wasvoorzitter st van de Stichting Gelaense Muziekproduksies. Hij was voorzitter van Accordon. Hij is bestuurslid van Glana Revival, voorzitter van gemengd koor Voces Vocales en voorzitter van de Soos van de Baan. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


21.

Mevrouw A.E.M. Slopsema-Heijligers (65) uit Sittard

Zij is secretaris van de Nederlandse Alzheimer Vereniging afdeling Westelijke Mijnstreek. Zij is verantwoordelijk voor de PR. Verder is zij aanspreekpunt voor mantelzorgers. Zij is vrijwilliger bij de Wereldwinkel in Sittard. In het verleden was zij secretaris van verschillende schoolbesturen voor zowel basis- als middelbaar onderwijs. Bovendien heeft zij zich ingezet voor de inburgering van diverse gezinnen.

Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


22.

Mevrouw M.A.H. Spelthan-Feron (63) uit Geleen

Zij is bestuurslid van buurtvereniging Schuttersplein. Zij was bestuurslid van het dameskoor en later het gemengd zangkoor lst. Caecilia Oud-Geleen. Verder verricht zij vrijwilligerswerk voor diverse verenigingen in Oud-Geleen, waaronder de carnavalsvereniging en de Stichting Torenfeesten . Verder kan de parochi ealtijd rekenen op haar inzet, of het nu gaat om processies of het poetsen van de kerk. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


23.

De heer P.N.M. Spijkers (61) uit Munstergeleen

Hij is meer dan 40 jaar jeugdleider geweest bij voetbalclub SVM Munstergeleen. Hij is al jarenlang secretaris van de Stichting Veteranen SVM. Naast het organiseren van voetbalwedstrijden, zet deze stichting zich onder meer in voor het verenigingsleven in Munstergeleen. Verder is betrokkene al jaren vrijwilliger bij Pergamijn, het voormalige Watersley. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


24.

Mevrouw A.M. Storms-van der Wal (58) uit Einighausen.

Zij is al vijfentwintig jaar bestuurslid en tegenwoordig voorzitter / penningmeester van de Zonnebloem afdeling Limbricht - Guttecoven / Einighausen. Verder is zij al vele jaaren vrijwilliger bij Fanfare Concordia Einighausen en bij de Stichting Oude Ambachten Einighausen. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau


25.

Mevrouw A.H. (Tonny) Suilen-Roozen (60) uit Sittard.

Zij is meer dan 40 jaar actief in de zwemsport. Zij is 40 jaar bestuurslid geweest van zwemvereniging Hellas/Glana; was medeorganisator van internationale waterpolotoernooien. Zij is secretaris van de Zonnebloem in Ophoven en is bestuurslid van gemeenschapshuis De Landjwaer. Verder begeleidt zij reizen bij de Stichting De Buitenhof, een organisatie die reizen organiseert voor mensen met een licht ver-standelijke handicap. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.