Witteveen en Bos

Haalbaarheidsstudie parkeren Middelburg-Oost

(29-04-2010)

Met de komst van de N57 aan de oostzijde van Middelburg ontstaat er een verschuiving van parkeerbehoefte van de westzijde naar de oostzijde. Witteveen+Bos onderzocht de mogelijkheden om voor dit gegeven adequate oplossingen te vinden.

De gemeente Middelburg wil de parkeercapaciteit aan de oostzijde van de stad met 200 plaatsen uitbreiden. Witteveen+Bos heeft van vijf beoogde locaties de haalbaarheid voor het realiseren van een nieuwe parkeervoorziening bepaald. Daarbij zijn zowel de technische mogelijkheden als de financiële consequenties onderzocht. De technische alternatieven voor een parkeervoorziening zijn met een massastudie verkend. Deze werkwijze levert snel een goed beeld op van de technische mogelijkheden en in te schatten risico's. De massastudie heeft tien combinaties van mogelijke locaties opgeleverd.

Analyses

Vervolgens zijn de bouw- en exploitatiekosten berekend. Daarbij is een gevoeligheidsanalyse op modelvariabelen uitgevoerd. Verder zijn de opties om de exploitatiekosten op te nemen in de gemeentelijke parkeerexploitatie onderzocht. Op basis van een multicriteria-analyse is een advies opgesteld over de technisch en financieel meest haalbare locatie. Dit advies is in samenwerking met een ambtelijke werkgroep tot stand gekomen en gepresenteerd aan het Strategisch Beraad van de gemeente Middelburg.