Ingezonden persbericht


Avid maakt opnemen in professionele kwaliteit nu thuis mogelijk met Pro Tools Essential Bundels

Opnamestudio voor thuis binnen het bereik van iedereen die geïnteresseerd is in muziek maken

Hilversum, Nederland, 29 april 2010 - Avid® kondigt vandaag de beschikbaarheid aan van een drietal Pro Tools® M-Powered Essential bundels waarmee hobbyisten eenvoudig muziek kunnen creëren met dezelfde tools die de meest populaire muzikanten gebruiken. De drie uiterst betaalbare bundels, Pro Tools Vocal Studio, Pro Tools Recording Studio en Pro Tools KeyStudio, zijn speciaal samengesteld voor creatieve hobbyisten met interesse in het maken van muziekcomposities, audiobewerking en productie maar ook voor consumenten die op zoek zijn naar een oplossing voor het maken en delen van muziek, voice-overs en podcasts.

Pro Tools M-Powered Essential software is gebaseerd op de software van Pro Tools, het standaard platform in de muziekindustrie waarmee wereldwijd de meest populaire muziek wordt gemaakt, bewerkt en geproduceerd. Pro Tools M-Powered Essential biedt muzikanten de mogelijkheid de stap te maken van het normale spelen of zingen naar volwaardige muziekproductie met muziekstijlen variërend van hiphop en funk tot pop, jazz, rock en blues. De software bevat tevens een uitgebreide bibliotheek met virtuele instrumentgeluiden waarmee een perfecte start gemaakt kan worden door iedereen die wil beginnen met het zelf maken van muziek, zelfs als die persoon weinig of geen ervaring heeft op muzikaal gebied.

Pro Tools M-Powered Essential muzieksoftware wordt gebundeld met topkwaliteit M-Audio® interfaces, verkrijgbaar in de volgende drie configuraties:

Pro Tools Vocal Studio maakt van je computer een complete opnamestudio voor zang of spraak. De M-Audio Producer USB, een microfoon van studiokwaliteit waarmee je zowel vocalen als akoestische instrumenten kunt opnemen, is inbegrepen in deze bundel. Of je nu een toekomstige Top 40 hit aan het inzingen bent of een voice-over inspreekt voor een familiefilm, de M-Audio Producer USB microfoon zorgt ervoor dat je kunt opnemen met een sprankelende helderheid. En met Pro Tools M-Powered Essential, is het daarna eenvoudig uw vocalen te remixen en soundtracks of podcasts van professionele kwaliteit te produceren.

Pro Tools Recording Studio verschaft je de mogelijkheid om professioneel klinkende songs en remixes te maken - geen enkele ervaring vereist. Zodra de inbegrepen M-Audio Fast Track® USB audio interface aangesloten is op de computer, kunnen muziekhobbyisten gebruikmakend van een gitaar of standaard microfoon glashelder geluid opnemen. Met de bijgeleverde Pro Tools M-Powered Essential software kun je dubben, mixen, remixen, bewerken, mengen, herstellen en nog veel meer voor het maken van audioprojecten die klinken alsof ze door een professional gemaakt zijn- zelfs als iemand nog nooit één noot heeft opgenomen.

Pro Tools KeyStudio wordt geleverd met de M-Audio KeyStudio USB keyboard, een gebruiksvriendelijk, aanslaggevoelig keyboard met 49 toetsen, dat tevens functioneert als MIDI-interface. Met Pro Tools KeyStudio, kunnen gebruikers eenvoudig een keyboard track opnemen of zelfs een compleet orkest nabootsen op meerdere sporen gebruikmakend van de meer dan 60 virtuele instrumenten die met Pro Tools M-Powered Essential worden meegeïnstalleerd.

Prijzen & beschikbaarheid
Pro Tools Vocal Studio, Pro Tools Recording Studio en Pro Tools KeyStudio zijn compatible met zowel Mac als PC. Naast de M-audio hardware interface wordt elke bundel geleverd met een snelstartgids en Pro Tools M-Powered Essential software (uitsluitend Engelstalig). De Pro Tools Essential bundels zijn per direct verkrijgbaar bij de computervakhandel en online etailers zoals Bol.com voor een adviesprijs van E 99,00 incl. BTW. Voor meer informatie zie www.m-audio.com

Over Avid
Avid creëert de digitale audio- en videotechnologie die wordt gebruikt bij het maken van de meest beluisterde, meest bekeken en meest geliefde media ter wereld - van de meest prestigieuze en bekroonde bioscoopfilms, muziekopnamen, televisieshows, live concerttours en nieuwsuitzendingen, tot thuis gemaakte films en muziek. Onder de meest invloedrijke en vernieuwende oplossingen van Avid vallen onder meer Media Composer, Pro Tools® Avid Unity, Interplay, Oxygen 8, Sibelius® en Pinnacle Studio. Ga voor meer informatie over de oplossingen en services van Avid naar www.avid.com, del.icio.us, Flickr, Twitter en YouTube; neem contact op met Avid via Facebook; of abonneer u op Avid Industry Buzz.

© 2010 Avid Technology, Inc. Alle rechten voorbehouden. Avid, het Avid-logo, Avid Unity, Interplay, Media Composer, Pro Tools en Sibelius zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Avid Technology, Inc. of dochterondernemingen in de Verenigde Staten en/of andere landen. De naam Interplay wordt gebruikt met toestemming van Interplay Entertainment Corp., dat niet verantwoordelijkheid is voor producten van Avid. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.