DHV en het Zuid-Koreaanse K-water ondertekenen MoU op economische missie


KOREA, 20100429 -- In het bijzijn van demissionair minister-president Balkenende ondertekenden advies- en ingenieursbureau DHV en Korea Water Resources Corporation (K-water) woensdag 28 april een Memorandum of Understanding voor de in aanleg zijnde Gyeong-in Ara Waterway.

[KIC Overview Gyeong-in Ara Waterway in Zuid-Korea]
klik op de visualisatie voor een vergroting

De Gyeong-in Ara Waterway is een 18 kilometer lang en 80 meter breed kanaal dat straks de Han-rivier verbindt met de West Zee. Het project is een van de grootste waterbouwprojecten in Zuid-Korea en naar verwachting klaar in september 2011.

K-water, verantwoordelijk voor het nieuwe kanaal, en DHV gaan de komende vijf jaren samenwerken en kennis delen voor dit prestigieuze project. De MoU is ondertekend door Jong-Hae Kim, executive director van K-water's Gyeong-in Ara Waterway Business Division en door Wim Klomp, projectdirecteur Havens, Waterwegen en Kustontwikkeling bij DHV.
Zij deden dit in bijzijn van demissionair minister-president Jan Peter Balkenende, de Nederlandse ambassadeur in Seoul Hans Heinsbroek en VNO-NCW voorzitter Bernard Wientjes.

DHV zal vooral haar kennis en ervaring inzetten van het plannen, ontwerpen en toezicht houden op waterbouwkundige projecten zoals de Nakdong waterkering bij Busan (Zuid-Korea), de stormvloedkering voor St. Petersburg (Rusland) en de uitbreiding van de Panamasluizen.

Het kanaal is een belangrijk middel ten behoeve van hoogwaterbeheersing voor delen van Seoel en is onderdeel van de `New Deal' van de Zuid-Koreaanse overheid voor meer banen en een sterkere economie. Ook stimuleert het de gebiedsontwikkeling langs het kanaal, het toerisme en Korea's logistieke sector.