Hulpverlening Gelderland Midden

Sex Zone buiten Amsterdam

Homosauna Steamworks eerste Safe Sex Zone buiten Amsterdam

20-04-2010 | GGD van Hulpverlening Gelderland Midden en sauna Steamworks in Arnhem hebben een overeenkomst Veiliger Sekslocaties ondertekend. De homosauna in de Gelderse hoofdstad is daarmee de eerste Nederlandse sekslocatie buiten Amsterdam die zich Safe Sex Zone mag noemen.

Sauna Steamworks en GGD Hulpverlening Gelderland Midden ondertekenden het convenant op donderdag 15 april, tijdens de aftrapbijeenkomst landelijke implementatie Veiliger Sekslocaties in Steamworks. Door de ondertekening van de overeenkomst committeert de homosauna zich maatregelen te treffen om veilige en gezonde seks binnen de muren van de sauna zo makkelijk mogelijk te maken.

Eigen verantwoordelijkheid

Steamworks en GGD Hulpverlening Gelderland Midden zijn blij met de ondertekening van de overeenkomst. Veilige seks blijft uiteraard de verantwoordelijkheid van de mannen zelf, maar de sauna en de GGD in Arnhem zetten hiermee een belangrijke stap in het tegengaan van de verspreiding van hiv en soa. Steamworks-eigenaar Arold Dingemans: Mensen komen naar Steamworks om zich te ontspannen. Ik wil dat ze minstens zo gezond weer naar buiten lopen als dat ze binnenkwamen. De verwachting is dat er snel meer Safe Sex Zones bijkomen. GGD'en en sekslocaties in Tilburg, Eindhoven, Nijmegen, Den Haag en Rotterdam hebben hun interesse voor Veiliger Sekslocaties kenbaar gemaakt.

Veilige seks

Met Veiliger Sekslocaties stimuleert en faciliteert Schorer sinds 2000 veilige seks voor mannen die seks hebben met mannen (MSM). Veiliger Sekslocaties omvat een pakket aan maatregelen die veilige en gezonde seks op locatie makkelijker maakt. Zo zijn gratis condooms en glijmiddel voor bezoekers beschikbaar, voorziet de locatie de bezoekers van informatie en voorlichting over veilige seks en neemt de eigenaar van de locatie omgevingsmaatregelen, zoals een wasgelegenheid en voldoende verlichting in de darkroom.

Bron: Schorer, www.mantotman.nl