Gemeente Leeuwarden

Persbericht:

Leeuwarden maakt zich op voor voetbalfeest

Voetbalclub SC Cambuur, gemeente Leeuwarden en Politie Fryslân maken zich op voor een voetbalfeest op zondag 9 mei. SC Cambuur speelt dan in de nacompetitie de returnwedstrijd in de nacompetitie tegen de Go Ahead Eagles uit Deventer. De uitwedstrijd in Deventer werd donderdagavond met 2-0 verloren. De kaarten voor de thuiswedstrijd zijn allemaal verkocht. Het belooft dan ook een sfeervolle voetbalmiddag in het Cambuurstadion te worden.

De club, de gemeente en de politie hebben zich goed voorbereid op deze thuiswedstrijd en hebben duidelijke afspraken gemaakt. De supportersvereniging van SC Cambuur draagt hier haar steentje aan bij. De supporters van beide clubs worden opgeroepen zich op de enige juiste manier te gedragen; door de eigen club fanatiek aan te moedigen tijdens de wedstrijd!

De gemeente Leeuwarden heeft een noodverordening afgekondigd van zaterdag 20.00 uur tot zondag 23.00 uur. Deze verordening is preventief, en bedoeld om de veiligheid rondom de wedstrijd te kunnen waarborgen. Mensen die het feest verstoren worden onherroepelijk uit het gebied verwijderd. Hiernaast mag de politie preventief fouilleren in de hele gemeente. Binnen de geldende tijd van de noodverordening is de gemeente Leeuwarden benoemd tot veiligheidsrisicogebied.

Met bovenstaande voorzorgsmaatregelen kunnen eventuele onruststokers snel en effectief worden aangepakt. SC Cambuur zet bovendien extra stewards in, en de politie heeft voldoende agenten op de been om de situatie rond de wedstrijd in goede banen te leiden. Om praktische redenen maakt de Friese politie zondagmiddag overigens gebruik van voertuigen van de Koninklijke Marechaussee.


---



Gemeente Leeuwarden