Provincie Antwerpen


28/04/2010

Nic Balthazar warmt Mano mundo publiek op (en niet de aarde) met een " Dance for the climate "

Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, Boom. Op zondag 9 mei zal Nic Balthazar het Mano Mundopubliek uitdagen voor een ' dance for the climate '.

Net voor het optreden van Raymond van het Groenewoud zal Nic Balthazar het Mano Mundopubliek ten dans vragen. "Nic Balthazar haalde al eerder de media met zijn dansbetogingen die de opwarming van de aarde op het agenda willen plaatsen. In Oostende regisseerde hij een dansclip die wereldwijde media-aandacht trok. Na de top in Kopenhagen, waar Nic Balthazar zijn danscampagne persoonlijk ging voorstellen, lijkt de actie alleen maar aan belang te hebben gewonnen", aldus Inga Verhaert, gedeputeerde voor Noord-Zuidbeleid, "Het klimaatthema mag niet naar de achtergrond verdwijnen. Met acties als deze willen we het debat brandend actueel houden."

De provincie Antwerpen draagt duurzaamheid en ecologie hoog in het vaandel in alles wat ze doet. "Als gedeputeerde voor leefmilieu vind ik het bijzonder belangrijk dat een groot event als Mano Mundo het voortouw neemt op het gebied van duurzaamheid en ecologisch bewustzijn", zegt Rik Röttger. "Mano Mundo positioneert zich via zijn label Ecomundo al enkele jaren als het groenste en duurzaamste festival. Mano Mundo draait op groene stroom en doet aan CO2-compensatie voor zijn artiesten. Bovendien levert het grote inspanningen op gebied van afvalsortering, -recyclage en sensibilisering. Dat resulteerde in een ecologische footprint van 52 ha en die mag alleen nog omlaag ...”

Het publiek mag het er warm van krijgen, onze planeet hopelijk een ietsje minder. Bono en U2 zijn alvast overtuigd. Nu u en het publiek nog. Samen wordt het een onvergetelijk moment. Zowel voor u als voor de aarde!

Praktische info Mano Mundo
wanneer:
Zondag 9 mei om 15u15 op mainstage
waar:
Provinciaal Recreatiedomein De Schorre - Schommelei 1, 2850 Boom