Ingezonden persbericht



Persbericht
(5 mei 2010)

GroenFront! houdt picknick bij Vliegveld Twente

GroenFront! organiseert komende zondag (9 mei) een gezellige Lente-picknick bij vliegveld Twente. Net als vele inwoners van Twente is ook het actienetwerk GroenFront! tegen heropening van vliegveld Twente. Tijdens deze picknick is er volop gelegenheid voor de inwoners van Twente en de mensen van GroenFront! om kennis met elkaar te maken.

GroenFront! is bekend geworden van eerdere acties tegen de o.a. Betuwelijn en de boskap in het Zuid-Limburgse Schinveld. Net zoals vele buurtbewoners en andere groepen is ook GroenFront! faliekant tegen heropening van vliegveld Twente. "De enige reden voor heropening van vliegveld Twente, is om Schiphol verder te laten groeien. Schiphol wil de verliesgevende vluchten in Twente dumpen" vertelt GroenFront-woordvoerder Agnes Heijmans. "Verdere groei van de luchtvaart is funest voor het klimaat. De luchtvaart moet niet groeien, maar juist krimpen, vervolgt Heijmans.

De Lente-picknick van GroenFront! zal plaats vinden bij de zuidelijke spottersheuvel, gelegen aan de vliegveldstraat. Vanaf 13:00 is iedereen van harte welkom om kennis te komen maken met GroenFront! of om te genieten van de natuur en een lekkere kop koffie of thee. Er zal ook meer informatie zijn over GroenFront! en de huidige plannen voor het vliegveld. Vanaf 15:00 zal er een klein informeel programma zijn. Onder andere Provinciale Statenlid Daphne Dertien zal hierbij aanwezig zijn. Uiteraard zal ook iemand namens GroenFront! meer vertellen over achtergronden van deze actiegroep. De picknick duurt tot ongeveer 17:00 's middags.


Noot voor redacties