Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Leiden, 28 april 2010

Alle moeders gratis!
MOEDERDAG in Museum Volkenkunde
Zondag 9 mei 2010

Moeders kun je nooit genoeg verwennen en vooral op Moederdag mogen ze flink in het zonnetje gezet worden. Museum Volkenkunde biedt uitkomst want moeders kunnen op zondag 9 mei gratis naar het museum! Natuurlijk wel vergezeld van hun kinderen. Speciaal voor Moederdag is er voor jong en oud een prachtig optreden van de Javaanse dansgroep Kuwung-kuwung. In de voorstelling Liefde en verliefdheid laten de danseressen het thema liefde in al haar facetten tot leven komen. En ook aan de vaders is gedacht: zij kunnen hun hart ophalen tijdens de speciale themarondleiding over...de liefde! Zo wordt Moederdag in Volkenkunde een heerlijke dag uit voor het hele gezin!

Spirituele liefde is het thema van de eerste dans die de Javaanse dansgroep Kuwung-kuwung onder leiding van Clara Brakel op Moederdag uitvoert. Tijdens deze serimpi-dans, een heel verfijnde dans, die van oudsher door vrouwen uit het kraton (paleis) van Midden-Java wordt uitgevoerd, zijn de danseressen gekleed in authentieke hofkostuums. Hierna volgen dansen uit West-Java en Midden-Java waarin liefde en verliefdheid centraal staan. Voorafgaand aan elke dans wordt door Clara Brakel een korte toelichting gegeven op het thema.

Museum Volkenkunde is voor iedereen een ware belevenis. Samen op ontdekkingsreis langs duizenden jaren oude kunstschatten, beelden van de Inca's en Azteken, Chinese schilderingen en Afrikaanse bronzen. Kinderen gaan op speurtocht en brengen een bezoek aan de tentoonstelling MAYA 2012- De mysteries van een eeuwenoud volk. Hun jongere broertjes of zusjes kunnen een ritje maken in een kleuterkar of in De Wilde Bus stappen: een fantasievoertuig vol met spelletjes. Kortom: Volkenkunde is een werelds uitje voor jong en oud!

Programma Moederdag

GRATIS entree voor moeders, vergezeld van hun kind(eren)

13.30-14.30u Gratis themarondleiding LIEFDE

14.30-15.15u Optreden Javaanse dansgroep Kuwung-kuwung

Moederdag in Museum Volkenkunde | 9 mei 2010

Steenstraat 1| postbus 212 | 2300 AE | Leiden | t 071 5168 800 | www.volkenkunde.nl | info@volkenkunde.nl Openingstijden museum: dinsdag tm zondag van 10.00-17.00 uur

Entree: 8,50 | 6,00 | 4,00 | Mk gratis. Voor de tijdelijke tentoonstelling geldt een toeslag van 1, 00 euro. Elke woensdag is de entree tot het museum GRATIS (incl. tijdelijke tentoonstelling) Zondag 9 mei is de entree voor moeders, vergezeld van hun kind(eren) gratis (incl. toeslag).